Yogi Life ЙОГА КУХНЯ

Програмата „Feel Good“: да се почувстваме добре в кожата си с Весела Петрова

„Feel Good“ е една прекрасна програма за хранене, която нямаше как да остане незабелязана от любопитното ми око. Веднага забелязах цветовете и вдъхновението, които стоят зад нея. Както и това, че е създадена с огромното желание хората да започнат да се хранят малко по-здравословно и най-вече – да живеят по-добре.

В сърцето на всичко това стои нутриционистът и йога преподавател Весела Петрова. Тя създава „Feel Good“, за да ни даде нова гледна точка за това какво представлява здравословното хранене и как да се храним така, че да бъдем здрави и щастливи. 

„На всички ни е ясно, че само с режим не става, защото препоръките си остават написани някъде там в някой файл. Навиците се простират много отвъд храненето и обхващат различни сфери от живота.

„Feel Good“ е програма, защото обединява хранителни препоръки със схема на хранене, движение, ритуали за красота и почивка.“ 

Весела Петрова

„Feel Good“ програмата е напълно безплатна и абсолютно всеки може да я започне още днес. Тя започна на 16 февруари и ще продължи 2 седмици. Все още имате възможността да се включите в нея и да започнете новия сезон по един по-лек и вдъхновен начин!

Целта на „Feel Good“ е да ни мотивира да създадем по-здравословни навици, да облекчим храносмилателната ни система след зимата. Но най-вече, да се научим да създаваме за себе си и любимите си хора питателно дневно меню с висока хранителна плътност.

Какво представлява програмата „Feel Good“?

feel good

Програмата се базира предимно на леки растителни храни, щадящи храносмилането. Важно е те да са богати на микронутриенти, витамини и фитохимикали и в същото време са нискокалорични.

Според Весела Петрова, именно те снабдяват тялото с хранителните вещества, от които то се нуждае за достигане на оптимално здраве и красота.

Тя ни съветва да наблегнем на храна, която е богата на микронутриенти, защото тя потиска апетита и намалява желанието за празни калории, каквито са т.н. „junk foods“. Загубата на килограми тук е само страничен ефект, не цел.

Защо програма, а не хранителен режим?

feel good

Весела създава „Feel Good“ с желанието да стимулира колкото може повече хора да изградят по-здравословни навици на хранене. Всичко започва с храненето, нали? Тук идва интересната част. Можете освен да научите нови рецепти и съвети, и да проследите на живо приготвянето на всяко ястие или напитка в личните й Stories в Instagram.

„Всички говорят за това, колко е трудно се променят навиците в храненето и живота, аз твърдя обратното – лесно е.

Естественото състояние на тялото ни е то да е добре оформено, без излишни мазнини, с добре функциониращи системи и органи. Здравото тяло е щастливо, движещо се и сияещо. Здравото тяло е продуктивно, мислещо и действащо.

Трудното не е да живеем здравословно, а точно обратното – трудно е да сме обездвижени или болни, да караме организма ни да работи на свръх обороти, когато на него му е нужна почивка, трудно е да го караме да живее в стрес и с некачествена храна, а в същото време да очакваме от него високи постижения.“

Весела Петрова

Всеки ден Весела ще приготвя всяка рецепта, за да сподели с вас всичко, с което самата тя се сблъсква по време на програмата. Звучи ни супер интригуващо и някак … близко. Готови сме да приемем предизвикателството, а вие?


Повече информация за това как да се включите в нея може да намерите в личния сайт на Весела тук ⇒ www.veselapetrova.com