ЕЗОТЕРИКА Женска енергия

Twin Flame Stories: следващите етапи на духовната връзка

Пламъци близнаци – духовна връзка в съвършенство и хармония. Две половинки на една душа, обединени в перфектна цялост. Божествена любов и светлина. Мощна, съзидателна енергия. Невинност и мека, нежна топлота.
Красиво, вълнуващо преживяване, но и тежко наказание. Свобода и робство. Изцеление на душите чрез чиста, взаимна безусловна любов, но и чрез болезнени страдания. 

Опознаване

Докато разпознаването между пламъците близнаци се случва на духовно и енергийно ниво, опознаването преминава на следващ етап – общуване като две отделни личности. Личности със своето индивидуално поведение и характер. В този период от тяната връзка двамата общуват с лекота и разкриват себе си един пред друг с доверие и искрено приятелство.

В този етап от връзката DM ще бъде жаден да опознае своята DF. Нейния вътрешен свят, личностни качества и светоглед. И колкото повече я опознава, толкова повече ще бъде привлечен от нея. Ще бъде възхитен от съчетаните по магичен начин в нея мъдрост и детска невинност, сила и нежност, женственост и решителност, мека отстъпчивост и твърда решимост.

Ще бъде запленен от начина, по който тя му въздейства и влияе – неизпитвано досега усещане за пълнота, уют и хармония. Ще бъде удивен от начина, по който тя му дава любов. Усещане за душевен мир, спокойствие и топлота.

От безграничната й преданост и всеотдайност, от способността й да го разбира и подкрепя, дори в трудни за нея моменти. Топлите му приятелски чувства към нея ще стават все по-дълбоки и много скоро сърцето му ще се изпълни с искрена и чиста любов.               

Но тяхната връзка трябва да извърви свой собствен път и изпитания.

Любовта на пламъците близнаци е средството, а не целта. Една от най-важните задачи е духовното пробуждане и израстване на DM. Чрез DF, DM ще види и усети контраста между тъмнината и светлината в душата, между топлотата и студенината в човешкото сърце, между мъдростта и духовната незрялост.

Всички тези прозрения ще му помагат да осъзнава нейното значение в живота му – тя е жената, дошла да благослови живота му, да отключи в него всички красиви емоции скрити в душата му, неговият изцелител и духовен учител. 

Нейният свят ще му е толкова познат, но и толкова далечен. А душата му ще започне да си спомня. И да се пробужда.  Бавно и болезнено DM ще започва да осъзнава, че основите върху които е градил живота си досега са грешни, нестабилни и фалшиви, че е живял на почти примитивно ниво – в заблуди и илюзии, че единственото, което всъщност е постигнал са само руини. 

Криза: началото на хаоса

Сблъсък между две мощни енергии и два силни характера

Етап на емоционално объркване и неразбиране на връзката, липса на баланс, стремеж за контрол, доминиране и победа на егото. Етап, в който във връзката на пламъците близнаци се случват конфликти, обвинения, провокации, предателства.

На енергийно ниво душите общуват в синхрон. Любовта им е силна, чиста и дълбока, но на физическо ниво са като две отделни личности. Общуването е трудно и конфликтно. И двамата се чувстват объркани от колебания, противоречия, съмнения и страхове.

Етап, в който ще се стремят да управляват и контролират връзката, всеки според своите собствени убеждения и разбирания за това, ще проявяват всички грешни модели на поведение и отношение в любовта, за да може да се пречистят и освободят от тях. Безрезервната и чиста любов на DF към DM предизвиква неговите недостатъци – его, непостоянство, агресия и егоизъм, емоционална и духовна незрялост.

Той започва да усеща нейното превъзходство и това го смущава.

Уплашен от нейната власт над него, от нейната самоувереност и силен характер, DM ще се бори със себе си, с чувствата и емоциите си, ще се чувства потънал в илюзии и сам няма да разбира какво се случва.

Заедно с любовта си към нея, той ще изпитва страх и несигурност, ще се сравнява с нея, ще я възприема повече като конкурент, а не любима жена, ще се чувства незначим и недостоен за нея, ще изпитва ревност към нейните успехи и ще се страхува, че ще я изгуби.

Ще проектира върху нея всичките си недостатъци, емоционални проблеми и разочарования в любовта. Ще даде свобода на дълбоко скритите вътрешни демони, его, арогантност, натрупан и скрит гняв към жените, заради причинена в миналото му болка.

Въпреки дълбоката си, чиста и нежна любов към DF, DM ще използва много манипулативни стратегии, за да я подчини и контролира чувствата й. Ще доминира, ще изисква всичко да се случва по неговите правила.

Ще я манипулира, възползвайки се от нейната всеотдайна любов. Ще контролира връзката, ще идва и ще си тръгва, ще обича и ще мрази. Ще прави своите признания, ще разкрива душата си, ще се отдава безрезервно на своята любима, а след това ще си тръгва за дълго време.

Бягащ и Преследващ

Труден и тежък период на болезнени раздели и завръщане с дълбоко разкаяние, на любов и омраза, противоречия и неизвестност, илюзии, въпроси без отговор.

Етап от връзката на пламъците близнаци, в който на повърхността ще излязат всички страхове, болки и душевни рани от миналото. Болката и страхът от изоставяне, отхвърляне, загуба и самота.

Целта на случващото се в този етап е пречистване и изцеление на душата от тежестта на тъмнината, духовно израстване и завръщане към себе си, към първоначалната си божествена същност. Освобождаване от чисто човешките недостатъци и ограничения – страх, его, несигурност, зависимост от взаимоотношения и достигане до емоционално и енергийно равновесие.

В някои периоди от тяхната връзка пламъците близнаци сменят ролите си на Бягащ и Преследващ, но в повечето случаи DM е този, който отрича и бяга от връзката, изплашен от властта и контрола, които любовта имат над него, от начина по който живота му се променя и го подчинява.

Понякога – смирен от любовта на DF, друг път – яростно борещ се срещу нейната власт над него, безумно ще я иска и отчаяно ще търси път далече от нея. Ще се чувства силен, когато е с нея, но и слаб когато трябва да се бори за нея.

Но силата на любовта и интензивността на чувствата му ще го водят към осъзнаването, че твърде дълго е живял в тъмнина и в живота му започват промени, които разтърсват цялата му същност. А светлината ще го заслепява. И  ще му причинява болка…

С гняв, но и с болка той ще споделя с DF за хаоса в душата с:

„Може би е грешка, че те срещнах. Защо в живота ми дойде, кажи? Предизвикваш в мен вулкан от емоции и това ме измъчва ужасно. Ти си моето щастие и моята болка, моята свобода и моята присъда, причината да се усмихвам и причината да страдам.

Чувствам се объркан и гневен – на живота си, на себе си, на теб. Вината за това е твоя! Обичам те и те мразя… Объркан съм, слаб и уморен. И не зная как да се справя с това. Може би… ако ти си отидеш или аз си тръгна, ще намеря за душата си покой…“ – едно от най-искрените признания на DM, но и причиняващо най-болезненото емоционално и душевно пропадане за DF.

За нея това е най-трудният и болезнен етап от тяхната връзка. Щастливи и кошмарни дни ще се редуват безкрайно, а душата й бавно ще умира в ужасна агония. Тя няма да разбира какво се случва, а болката ще е страшно жестока. Любовта им през цялото време ще бъде чиста, силна и дълбока, но връзката им ще се разпада.

Хаос от неизвестност и илюзии, вътрешна борба и неразбиране на ситуацията – Защо? Какво се случва? Любовта не е раздяла, любовта е за съюз и обединяване… С цената на много саможертви и компромиси, DF ще се опитва да спаси тяхната връзка, но колкото повече усилия полага за това, толкова повече DM ще се отдалечава от нея.

Статията е трета част и продължение на поредицата „Twin Flame Stories“. Вижте първите две части тук:

1 част: Twin Flame Stories: пътят на душите към безусловната любов

2 част: Twin Flame Stories: духовната връзка на пламъците близнаци

Очаквайте скоро последната част от поредицата…


 

Автор на статията: Анжел Желева

Leave a Reply