Женска енергия

Twin Flame Stories: пътят на душите към безусловната любов

Много хора са привлечени от вероятността да са срещнали своя пламък близнак, вярвайки че това е едно почти вълшебно пътешествие. Истината обаче е, че пътешествието twin flame дава колкото щастие и любов, толкова и болка. То носи в живота ни колкото светлина, толкова и тъмнина.

Тази връзка е не просто да обичаш и да бъдеш обичан. Това е връзка за духовен растеж и лекуване на душите чрез любовта. Това е най-дълбоката и чиста любов, пречистваща и съзидателна. Това е връзка не просто между двама влюбени.

Това е връзка между две души – толкова еднакви в своите минали преживявания, болки, копнежи и мечти. Но това е и връзка, в която ще има трудни и тежки задачи, борби със самите себе си, жестоки конфликти, предателства.

Целта – достигане до нивото на безусловна любов

Срещата между пламъци близнаци е като емоционална експлозия в душите. Докато при кармичните партньори любовта е на физическо ниво. 

Те чувстват физическо привличане, влюбват се във физическата красота на другия. При пламъците близнаци влюбването е между душите, те чувстват любов към душата на другия.

При кармичните партньори има стремеж да се харесаш на другия, да спечелиш любовта му, да го спечелиш за семеен партньор. Те полагат усилия към достигане на някакво напасване на характери, дори ако това изисква компромиси. Стараят се да градят връзката си.

При пламъците близнаци още в началото има усещане, че си принадлежат. Връзката им е вече изградена. Те знаят, че е неразрушима и се чувстват щастливи заради свободата да бъдат себе си, да се разкрият един пред друг такива, каквито са – без маски, без напрежение. Те усещат невероятна хармония помежду си, такава каквато не са имали с никой друг.

Въпреки, че срещата им е неочаквана – на съзнателно ниво и двамата не са подготвени за нея. Те се разпознават почти веднага. Душите им си спомнят – очите, гласът, начина по който говорят и се смеят, споделените мисли и възгледи за живота – така изумително познати и хармонични.

 „Ти си този, към когото вървях цял живот, ти си този без когото се чувствах незавършена. Ти си отговора на всичките ми въпроси. Ти си моят рай.“ – ще каже ДФ. 
„Ти си тази, която душата ми търсеше. Ти си тази, която чувствах че липсва в живота ми. Ти си моето семейство, моята съпруга.“ – ще каже ДМ.

Понякога любовта между двамата ще бъде божествено чиста и невинна, ще усещат огромната й мощ в сърцата си, но ще бъдат безсилни да я изразят в думи.

Ще се измъчват от безсилието на човешката ограниченост на умовете и думите, но ще бъдат щастливи от докосването на душите, сливащи се в тази могъща, божествена любов – те ще политат заедно в един друг свят, някъде далеч от тук. Сърцето на ДМ вече няма да бъде негово, то ще принадлежи на неговата ДФ, а нейното – ще принадлежи на нейния ДМ. 

Душите им ще си говорят, ще се чувстват, ще се усещат. В началото това ги изненадва, но след време осъзнават, че връзката им е много по-дълбока и специална, отколкото са предполагали.

Първите години от пътешествието пламъци близнаци са най-красивият, щастлив и спокоен период.

Време, в което говорят за любовта си, споделят за минали преживявания – изумени от многото еднакви неща и събития, които ги свързват. Правят планове за бъдещето, обсъждат идеи.

Но след това, връзката им ще преминава през много етапи, изпитания и предизвикателства. Често ще се чувстват уморени и обезсърчени, ще губят вяра – в себе си, във връзката си.

Пътешествието пламъци близнаци е повече за духовния растеж на ДМ, отколкото за ДФ, която вече е достигнала доста по-високо духовно ниво и чувства себе си зряла в такава степен, сякаш тази зрялост дори е изпреварила времето.

ДФ ще бъде неговият учител, неговият наставник, човекът който ще осветява пътя му, когато стъпките му са в грешната посока. Ще бъде неговата опора, когато е слаб и когато губи вяра в себе си. Ще бъде единствената, която ще го подкрепя във всичките му трудни моменти.

За ДФ това пътешествие ще е повече за лекуване на душевните й рани.

ДМ ще я провокира като я изправя пред всичките й страхове – страх от отхвърляне и изоставяне, страх да бъде себе си, страх от предателства и загуби… 

Ще й причинява болка, за да я принуди да се срещне с призраците на всичките й душевни рани, които тя не е успяла да излекува, а е затворила в най-дълбоките кътчета на сърцето си, внушавайки си че ги е преодоляла.

Ще я изправи пред всичките й заблуди, за да й помогне да приеме себе си, да бъде смела и силна. Ще я изправи и пред всичките й съмнения, за да може да се освободи от тях. Ще подпали огън в нея, пречистващ огън – след който тя ще се прероди като феникс.

Но и ДФ ще запали огън в него. И той ще осъзнае – вече нищо не може да бъде както преди. Време е за промени. Болезнени промени. ДМ ще започва да се пробужда.

Ще  започне да разбира защо досега е чувствал, че живее според правила, които не са неговите правила. Защо винаги се е чувствал чужд сред хората, с които живее. И защо винаги е чувствал, че живее живот, който не е неговият живот.

Любовта му към ДФ вече ще му причинява ужасна болка, защото тя изисква промени. А промените изискват усилия, борба и жертви, за които той не е готов. ДМ често ще се отказва да върви напред, ще се отрича от тази връзка, ще провокира сам себе си с една особена агресивна решителност в стремежа си да докаже, че е по-силен от тази любов.

Но колкото повече се опитва да избяга от ДФ, толкова повече ще осъзнава, че това е невъзможно. Защото тя е част от душата му. Ще се опитва да я забрави, но тя винаги ще бъде в мислите му.

Ще се опитва да контролира своята любов към нея, но тя винаги ще е в сърцето му.

Ще се опитва да я замени, за да повярва че тя е илюзия… Но безуспешно! Всички негови усилия в тази посока, ще му доказват още по-категорично, че той няма власт над съдбата.

ДФ също ще преминава през много моменти, в които ще се опитва да изтръгне от сърцето си своя ДМ. Но и тя няма да успее. Нейният ДМ винаги е бил и винаги ще бъде в него.

И при двамата процесите на промяна ще са болезнени. ДФ ще разбере – няма бъдеще, докато не се излекува от миналото. Тя ще бъде принудена да се срещне с призраците на своите рани. Ще ги изслуша – един по един…

Ще се вгледа в лицата им и ще вижда себе си в тях… Отново ще изпита болката, тежестта и горчивината от тези рани, отново ще преживее техния ад… Но вече няма да се страхува. И ще ги пусне, ще ги освободи. Ще освободи и себе си от тях.

И едно писмо от ДМ до неговата ДФ

Кажи ми,  защо в живота ми дойде…

Аз исках да си тръгнеш,

но толкова силно боли…

Ти в сърцето ми живееш, ти си тук – до мен.

Всеки ден аз мислено със теб говоря, ти чуваш ме, нали…  

До теб заспивам, до теб събуждам се. Ти всеки ден със мен си, а защо така боли…

Ти чувстваш болката ми, аз чувствам твоите сълзи.

Очите ти – толкова много говорят ми…

Аз твой съм, ти си моя… Знаеш ли, аз с теб съм друг…

Аз борех се от сърцето си да те изтръгна… но любовта ме победи.

Само с теб щастлив съм, само с теб се чувствам жив…

Ти си моята съпруга, а трябва без теб да продължа…

Моля те, не тръгвай… Просто, ни благослови…

Не тръгвай,

и кажи ми, защо така силно боли…

Без теб душата ми е мъртва…  Аз плача тук, ти чуваш ме, нали…“


Автор на статията: Анжел Желева

1 Comment

  1. 5 стъпки към култивиране на здравословна любов към себе си

    февруари 19, 2020 at 3:17 pm

    […] на свободното ви време с положителни, любящи хора, които ви интересуват, може да ви помогне да облекчите […]

Leave a Reply