Заземяване ЗДРАВЕ

Биополето на дърветата лекува тялото и душата

Дърветата ни дават кислород, дървен материал, гориво, храна, подслон,  красота. Само си представете какъв би бил света без дървета? Горите са „белите дробове“ на планетата. Те я изчистват не само от въглеродния диоксид и отровите, но повдигат вибрациите й и лекуват обитателите й.

Лекарите в целия свят знаят, че средата, в която пациентите се възстановяват е точно толкова важна, колкото и лекарствата, които приемат. Болниците с изглед към парк или гора водят до по-бързо емоционално и физическо излекуване на пациентите си.

Не е тайна, че много от съвременните фармацевтични продукти са получени от дърветата. Например, аспиринът идва от върбова кора, гинко билобата подобрява циркулацията, а маслото от чаено дърво помага при кожни инфекции.

Природно лечение от древността до днес

В древността племената не случайно се заселвали в близост до гора. Хората търсели сянка, но и интуитивно усещали по-специалната вибрация на дърветата. Древните лечители често съветвали болните да постоят близо до бреза или дъб и здраво да го прегърнат. 

Известно е, че Платон и Аристотел се уединявали в маслиновите горички около Атина, за да се отпуснат и размишяват. Буда намерил просветление под едно дърво, а Исак Нютон създал теорията за гравитацията, когато от дървото, под което седял паднала ябълка. 

Терапия, наука и още нещо…

Днес науката потвърждава, че биополето на дърветата е не само полезно, но и лечебно за здравето. Холандски учени установяват, че хората, които живеят близо до паркове или гора боледуват с 15-20% по-малко. 

Учени от Московския институт за информационно-вълнови технологии потвърждават, че дърветата създават около себе си слабо електромагнитно излъчване – биополе и ако честотата му съвпада с тази на човека, възниква резонанс и се получава увеличаване на енергетичната активност.

гора

Дендротерапия

Лечението с помощта на дървесното биополе се нарича още дендротерапия. Тя е част от нетрадиционната медицина и се основава на изучаването на въздействието на енергията на дърветата върху човека.

Дендротерапията доказва, че дърветата лекуват психиката, стимулират работата на сърцето, засилват обменните процеси в организма, премахват главоболието, намаляват последствията от стрес. 

Шинрин-йоку

Японците също прилагат този вид лечение още от древността. Те я наричат шинрин-йоку или горско къпане. В Япония не е необичайно лекарят да ви предпише разходки в гората с определена продължителност, които да правите всеки ден. 

Множество експерименти в Япония доказват, че разходката в гората има множество благоприятни ефекти върху здравето на човека. Те регулират кръвното налягане, сърдечната честота, подсилват имунната система и подпомагат възстановяването. 

Терапия с дървесна енергия у нас 

В българските песни, приказки и легенди овчарите по традиция се облягат на някое дърво, засвирват и запяват песен, а народните лечители казвали, че дърветата излъчват живителни енергии. 

Петър Димков препоръчвал на пациентите си да отидат в гората и да си изберат едно хубаво дърво. После да опрат гръб в него и да поставят дясната ръка на сърцето, а лявата – на дървото точно зад кръста си.  

Учителят Петър Дънов също отдава голяма важност на връзката между човека и природата. Той благоговее пред всяко дърво, храст, цвете и тревичка. Той казва: 

„Здравето зависи от вътрешната и външната чистота на човека. За да бъдеш здрав, трябва да дойдеш в съгласие с Природата. Тя ще ти даде светлина, въздух, вода и храна. Ако между енергиите на Слънцето и енергиите на твоя организъм става правилна обмяна, всякога ще бъдеш здрав.“

Какво още трябва да знаем за дърветата?

гора

Дърветата се делят на “захранващи” (донори), “изсмукващи” (потребители) и “неутрални” по отношение на човека. За най-мощен от захранващите се счита дъбът, от “изсмукващите” – тополата, трепетликата, всички пълзящи растения, както и голяма част от иглолистните. 

Един от критериите за това, дали едно растение е “изсмукващо”, е това дали около него растат и се чувстват комфортно други растения. Биологичната активност на дърветата имат своя пик в различно време от денонощието и тогава имат най-голяма полза.

Различни дървета, различно биополе

Изследователи са успели да заснемат биополе на различни дървета. На самотните то било във формата на кръг. На растящите на група като че ли аурите взаимно се отблъсквали, а на стволовете, на които имало нарези за събиране на сок това се отразявало чрез издължен ореол. 

Според Петър Димков най-добре върху здравето на човека се отразява аурата на (енергията) на съвсем младите неплодни дръвчета, които нямат нито един изсъхнал клон.

Според него неплодните, т.е. тези дръвчета, които не отделят от енергията си, за да връзват и отглеждат плод, могат да предложат и цялата си живителна сила на нуждаещият се човек. 

Как да се заредим с лечебна дървесна енергия?

Ако решите ли да черпите мощ от дърво потърсете красиво, силно, разклонено дърво със здрави, блестящи листа. Силното дърво прелива от енергия и има какво да ви даде. 

Трябва да почувствате симпатия и доброжелателност към това дърво. Опознайте го. Почувствайте го. Поговорете му. Направете го свой приятел. Помолете го да ви отдаде от своята излишна енергия. 

След това започнете да се приближавате към него. На разстояние метър и половина обърнете отворена длан към дървото и вече на около един метър разстояние спрете.

Ще почувствате повишената енергийна плътност, топлината и лекото боцкане в дланите. Ако го почувствате това значи, че избраното дърво притежава голям запас от енергия и може да лекува.

Лечебни дърветата и за какво помагат

гора

БОР 

Борът е силен антидепресант, увеличава имунитета, тонуса на организма, лекува инфекция на дихателните пътища. Продължителното пребиваване в борова гора лекува кашлица и настинка. Възрастни хора обаче не бива да се разхождат дълго време в борова гора, тъй като био-енергийното въздействие може да им причини главоболие и болки в сърдечната област.

ВЪРБА 

Контактът с върбата успокоява и отпуска нервната система, помага за премахване на главоболието, отнема раздразнението и гнева, помага при хипертония, повишава концентрацията, мисловната активност и помага при решаване на сложни задачи.

ТОПОЛА 

Тополата отнема умората, тъй като енергията й е равна, умерена, чиста. Помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция. Тя е активна между 15 и 18 часа. С използването на лечебните свойства, както и тези на трепетликата, не бива да се прекалява, защото при дълъг контакт изсмукват енергията.

ДЪБ 

Дъбът има мощна положителна енергия, помага след дълго боледуване и изтощение на организма. Помага за подобряване на мозъшната дейност, намалява стреса, подобрява кръвообращението. Престоят в дъбова гора намалява кръвното налягане при хипертония. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира настроението, което ви е обхванало в момента, в който сте установили контакт с него.

ЛИПА

Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.

ЕЛХА

Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.

ТРЕПЕТЛИКА 

Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Въпрекитова трепетликата помага за снемане на възбудата, стреса и излишната енергия. 

КЕСТЕН 

Кестенът също е психически дестабилизатор, но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията, отнема лошата енергия, лекува болести на костите и ставите, против безсъние. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат да възникнат халюцинации. 

КЛЕН 

Кленът помага за намаляване на нервното напрежение, дърво на равновесието, премахва тревогите и унинието.

ЯСЕН 

Пречиства енергийното поле, за изчистване на организма, стимулира концентрация на вниманието.

БРЕЗА 

Брезата е едно от най-почитаните от славяните дърво с мека, успокояваща енергия. Тя прогонва меланхолията и потиснатостта, събужда желанието за живот. Брезата може да поеме всякакво заболяване, като ги извежда от човека. Тя е източник на енергия и жизненост, помага при настинки и грип, концентрира силата и вниманието, намалява стреса.

Прочетете още: 

Природните звуци: баланс на чакрите и лекарство за душата

“Earthing”- за моментите, в които сякаш нищо не върви

гора


Източници: 

Leave a Reply