Дева Мукта Женска енергия Тантра

Енергията, мъжът, жената: тантричният кръг на любовта

Защо Любовта се е настанила в женските сърца и как мъжете могат да „стъпят“ на нея, за да си помогнат? Как ви звучи този въпрос? Когато повдигна темата мъжете обикновено негодуват. „А нашите сърца?“ – питат те. 

Жените от друга страна са обидени и задават въпроса: „Какво значи да „стъпят“ на сърцето ми?“ Затова сега ще поговорим за тази закономерност и аз, като тантра терапевт, ще я разгледам от гледната точка именно на тантра.

Вероятно сте чували, че в древността, на Изток в така наречениете тантрични храмове мъжете ходели, за да медитират в търсене на просветление. Стояли дълги часове в неподвижна поза и се свързвали с информационния поток. 

Когато загубели връзката с него обаче практика било да се свързват с жените и по-точно с тантра жриците. Задача на жените била да „повдигнат“ отново енергията на мъжа и да я качат до сърцето му.

Мъжете „стъпвали“ на сърцата на тантра жриците 

По този начин мъжете преминава на по-фини вибрации и установявали наново връзка с информационния поток. Считало се е, че жената е Стъпало, а мъжът – Осъзнаването (Съзнанието). 

По един или друг начин тази теза е заложена във всички духовни пътища и философии на Осъзнатите. Но защо съществува този енергиен кръг? Кому е нужен и актуален ли и днес?

тантра

Задавала съм си тези въпроси дълго време и един ден след дълго търсене получих отговора – в един шамански лагер в Амазонската джунгла. Ще ви разкажа тази история. 

Реших да се свързжа с растението Сарса, за да намеря отговори на дълго задавани въпроси. Сарса се нарича още „царицата на Амазония“. Шаманът ми я даде в една обикновена кофа, очукана и неогледна. 

Погледна ме с весел смях в очите (шаманите винаги са весели, по това можете да ги познаете!) ми каза: „Време ти е, вече си приета от Джунглата, свържи се с това растение и ще разбереш“. Взех си кофата и се гмурнах в джунглата.

Всички, пиещи Сарса, се отделят от другите, за да изчезнат

Всички, пиещи Сарса стават само усещане, гласове и картини. Ярки като екран на кино. Живях няколко дни почти усукана в един леан. Безтегловна. Слушах. Гледах. Пиех Сарса. И ето, появи се картина. 

Мъж и Жена. Древни, вечни, изначални. Сякаш са Света. Така поне ми изглеждаше. Това трябва да е механизма на съществуването – казах си. Това е причината за Съществуването, или Съществуването, което води до Причината.

Понесе се вълна от Енергия. Мъжът подаваше Блага към жената или всичко, което е събрал, използвайки Знанието. Подаваше го с мощен лъч от светлина в утробата на Жената.

Жената на свой ред приемаше и с благодарност подаваше енергия към сърцето към Мъжа. Като една осморка се виеше тази сияйна змия между двамата. Като Безкрайност, модел за Съществуване. Така ли е устроен света? Питах и гледах.

Осморката се изви в Мъжа и пропълзя нагоре по гръбначния му стълб. Стъпил на сърцето на Жената, той се изкачваше, за да вземе още информация. За какво му е тази информация? Не и за лична изгода! Той взима информация за това КАК ДА НАПРАВИ ЖЕНАТА ЩАСТЛИВА.

Само когато Жената е щастлива тя отново ще му подаде енергията на сърцето си

Докъдето тя може да стигне, побутната от това, което й дава Мъжът в утробата. Само когато Мъжът е разбрал какво прави Жената щастлива и й дава Благата на Съзнанието, тя отново ще го изпрати на пътешествие. Така той ще вземе още Информация и ще я дари в утробата й. Отново и отново… Жената да е щастлива!

Това е безкрайния кръг на съществуването. В последствие развих тези познания и ги свързах с физиологичните особености на мъжа и жената. Тук трябва да кажа, че и двата пола имат мъжка и женска енергия. Имаме сходства във физиологията на половата система, но има и различия. Съществени. Ще ви дам още малко информация.

Цервикалния канал на матката е свързан с много повече нервни окончания, с вагус нерва (достигащ до сърцето и мозъка), отколкото мъжкия полов орган. Това е и причината като жена-терапевт да работя най-вече с жени. 

събитие

Използвам техниката Деарморинг, която води до изключително енергийно отблокиране на женското тяло. След това като жена-терапевт започвам да „пиша“ там като по един бял лист една нова история за Любовта. Лечебна и чиста. Различна от историята, която една мъжка енергия би написала.

Там, в своите тела, жените са запечатали всичките си преживяни истории с мъже

В анатомично отношение такава е логиката на телата ни. Така е устроена нервната ни система. Биохимията, която следва сигналите й, отново създава същата картинка. 

Затова, женските практики и кръгове стават все по важни. Старите истории, травматични и болезнени, трябва да се почистят. По този начин ще можем да започнем да боравим със сърцата си така, както сме сътворени. С мъдрост и благодарност.

Но можем ли да отворим сърцата си? Можем ли да усещаме телата си? Можем ли да дадем свобода на нашата женска същност да бъде такава, каквато е в Сътворението? 

Това е важна стъпка, която всяка от нас може да направи, стига да иска! Това е основата на работата ни в женските групи, ритрийти и сбирки. Да отворим сърцата си. Да изпратим любов и благодарност.

Жените сме изключително важна брънка от енергийната верига. Стъпало, без което Мъжете се чувстват изгубени. Няма как да не спомена тук специалния ни семинар за жени, който правим с моята колежка Екатерина Кьосева „Ако можех да кажа „Да!“ на Тялото си“ в с. Карабунар.  

В него ще се научим да усещаме енегията си, ще я почистим, ще напълним чашата на Сърцето си и ще разберем как да насочваме любовта си към Сърцето на Мъжа. За да разберат КАКВО Е ДОБРЕ ЗА НАС и как да ни направят щастливи. Ще научим как да завъртаме енергийния кръг между сърцата ни.

Именно това естествено движение, водещо до благополучие, удовлетвореност и здраве, в тантра наричаме Любов.

Посвещаваме на Любовта всички лекции, уебинари, срещи и уъркшопи, организирани от @Българска Асоциация по Тантра. Това е и моята страст към естественото, автевтично начало. Защото това е ЛЮБОВТА.

С любов,

Дева Мукта


deva

Прочетете повече за тантра и работата на Дева Мукта тук

⇒  deva-mukta.com

⇒ FACEBOOK: Deva Mukta

⇒ FACEBOOK: Bulgarian Tantra Association

Leave a Reply