Yogi Life Йога

Сутрешната йога помага за успех в кариерата, според ново изследване

Ако сте по-скоро „сови“ в йогата и предпочитате вечерните класове пред сутрешните, може би изпускате нещо важно. Факт е, че един добър йога клас след работа може да ви помогне да се отпуснете и да неутрализирате напрежението от деня. Според ново проучване, финансирано от fitrated.com,  сутрешната йога практика ще ни осигури повече фокус, концентрация и продуктивност през деня. 

Сутрешна йога за успешен работен ден – защо не?

йога

Изследването обхваща близо 1000 специалисти, работещи на пълен работен ден в областта на здравеопазването, образованието и хранително-вкусовата промишленост. 

То установява, че навикът да правим йога сутрин помага на хората да останат фокусирани върху работните си задачи през целия ден. Както знаем липсата на фокус води до лесно разсейване и спад в продуктивността и ефективността ни.

Първоначалната цел на изследването е да проучи ефектите, които различните упражнения като йога, вдигане на тежести, бягане и др. имат върху ефективността на работния процес, както и върху усещането за удовлетвореност на служителите.

Резултатите ясно показват, че сутрешната йога е най-ефективната практика по отношение на повишаване на концентрацията и ефективността. За повече креативност и вземане на важно решение обаче е по-добре да се доверим на джогинга, а за повече енергия – на тежестите.

Вечерната йога практика също има своите предимства

йога

Особено когато е в комбинация с аеробна активност. Например, йога клас, съчетан с бягане на пътеката или джогинг. Според изследването това комбо е най-добрият начин за намиране на креативно решение на работен проблем и отпускане на нервната система.

Около 26% от анкетираните споделят, че практикуват йога в средата на работния ден. Те ползват разтягането в залата като алтернатива на енергийните напитки и кафето, т.е. за да повишат енергийните си нива и да се раздвижат.

Друго проучване, проведено през 2010 г. и публикувано в International Journal of Yoga, установява, че йога практиката увеличава удовлетвореността от работата, целенасочеността, организационната ефективност и производителността. 

Факт е, че йога, без значение кога я практикуваме, повишавава настроението ни и намалява стреса, тревожността и депресията. Йога ни прави не само по-здрави и щастливи, но и по-продуктивни, фокусирани и защо не – по успешни!

Ако все още се чудите как да подобрите ефективността на служителите във вашия офис, тази статия ви дава безценна идея – офис йогата може да направи чудеса за увеличаване на ефективността на вашия екип. Пробвайте!

Leave a Reply