ВЕДИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ ЕЗОТЕРИКА

Мощно слънчевото затъмнение в Стрелец на 26 декември

Приятели, представяме ви нашата нова рубрика – Ведическа Астрология, която ще води Дана
В нейната прогноза и при изчислението на планетните позиции тя отчита прецесията или наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. 
Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции. Всички прогнози на Дана са основани на Лунния знак или Асцендента. 
В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените по-долу данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак тук няма да бъде коректно.

Това слънчево затъмнение за съжаление няма да може да се наблюдава от България. Но то ще окаже съответното астрологично влияние върху нашия живот. Защо го определяме като толкова мощно?

Защото съвпадът със Слънцето е не само на Луната и Южният Лунен възел – Кету (задължително условие, за да се получи затъмнение), но още – на Юпитер, Меркурий, Сатурн.

Това събиране на 6 планети в един знак, ще окаже силно влияние в съответна област от живота ви, в зависимост от това, в кой дом на вашата рождена карта се случва този транзит. Слънчевото затъмнение ще бъде последвано от Лунно на 10 януари 2020 г.

Напрежението, предизвикано от Слънчевото затъмнение ще бъде отслабено след като Лунното затъмнение на 10 януари предизвика разкриването на скритите до тогава чувства и информация. През този период се препоръчва да не се вземат важни решения и в никакъв случай да не се започват нови начинания.

Най-доброто, което можете да направите е да отделите време за йога и медитативни занимания. Всеизвестно е, че тези практики успокояват ума, а това е нещо, от което всички ще имат нужда в момента.

Споменатите астрологични въздействия, се случват по време на Новогодишните празници и много от вас ще се отправят на пътуване. Бъдете предпазливи, защото сложната астрологична енергия ще причини нежелани забавяния, закъсенения, отлагания.

Възможни са внезапни събития, които ще предизвикат изненада и ще са свързани с областта, в която влияе транзитът. Слънчевото затъмение ще окаже влияние на всички, но разбира се, едни от хората ще го усетят по-силно. А други – обратно.

Всичко зависи от личната рождена карта и личния период (даша), през който преминавате. Слънчевото затъмнение се случва в съзвездие Мула, чийто символ са преплетени корени на растение. Този символичен образ означава, че всичко ненужно в живота ви ще бъде изкоренено и отстранено, за да направи място на новите неща.

Лунното затъмнение ще освободи подтискани емоции и много хора ще кажат неща, които дълго са премълчавали. В самия ден за Слънчевото затъмнение, може нищо да не се случи или събитието да не изглежда много впечатляващо, но то ще реализира съответните промени в период от 3 до 6 месеца след това.

Прогнозата се разглежда от ЛУННИЯ ЗНАК или АСЦЕНДЕНТА, отчетени по Сидералния зодиак (не по Тропическия! ). В случай, че не ги знаете – изпратете място, дата и час на раждане на асролога. Тя ще ви върне съответната информация в разумен за нея срок. Разглеждането на прогнозата от рождената позиция на Слънцето няма да бъде коректно.
ОВЕН

Областите, които ще бъдат повлияни са вашият баща, вашите учители, пътувания в чужбина, академично образование. Ситуациите възникнали във връзка с изброените елементи, ще бъдат свързани или ще се развиват с намесата на ваши близки роднини, братя, сестри.

Обърнете внимание на начина, по който общувате с тези хора, защото може да се стигне до конфликт, който ще бъде много по-интензивен от обичайните. В случай, че имате намерение да пътувате в чужбина или да се преместите в нов дом или населено място, то имайте предвид, че е много вероятно да се наложи да промените плановете си.

Няма нужда да се притеснявате за едно или друго. Просто е възможно вашите планове за празниците, да се развият различно от предварителното ви намерение. Възможно е да се чувствате неудовлетворени от работа и кариера. Отпуснете се и се наслаждавайте на празничните моменти, защото след 24 януари ще имате благоприятни възможности да направите промяна в тази насока.

Може дори напълно да смените работата си или да започнете нова кариера. Онези от вас, които са ангажирани с академично образование ще преминат през трансформация, която се налага от обстоятелствата. Може да се почувстват неудовлетворени от промяната, но това е техният житейски път.

Има тенеденция да възникне някакъв спор с бащата. Но той ще бъде разрешен след 10 януари. Решенията, относно евентуална промяна на висшето образование, също е по-добре да бъдат отложени и да се вземат след 10 януари.


ТЕЛЕЦ

Описаният период е ключов момент за вас. Може да се сблъсквате с много проблеми в кариерата, работата. Единственото, което искате в момента е да се чувствате спокойни, но в края на декември, нещата изглеждат несигурни по отношение на следните области от живота – кариера, финанси, общи семейни активи.

Бъдете внимателни, защото може да се наложи внезапно да похарчите пари, без да сте предвиждали тези разходи. Периодът, който описахме по-горе ще доведе до ситуации, които ще са причина да направите някаква промяна в своята ценностна система. Това може е свързано с нещата, в които вярвате, религията, която следвате или вашата политическа ориентация.

Все пак, помнете, че в края на декември нещата ще изглеждат по-напрегнато и сложно. Затова пак напомняме – не вземайте крайни решения, въпреки че сте стигнали до крайното възможно напрежение. Почакайте да мине 10 януари, когато ще разполагате с информация, която в момента не ви е известна и заради нейната липса може да вземете грешното решение.

Опитайте се да останете спокойни. Ще бъдат решени въпроси, свързани с финанси, спестявания, активи, инвестиции, наследство. Предстои период на облекчение и нов прогрес за вас.


БЛИЗНАЦИ

Някои от вас вече са преживели раздяла след сравнително продължителна връзка. Може би стартирала през 2016-2017 г. Но това е минало и вече идва нов период. Период с много силна енергия за започване на нова връзка. Празниците са много добър момент да се запознаете или срещнете човек, който ще бъде подходящ за сериозно обвързване.

Ако търсите такова развитие в живота си, то вие сте много близко до него. Вече сте направили окончателен извод за себе си и знаете точно какво търсите в живота и искате за себе си. В случай, че запазите сегашната си връзка, то е много вероятно, през разглеждания период да пожелаете да си вземете някаква “почивка един от друг” и да направите прекъсване.

Възможно е напрежението между вас да доведе до избухване, в което да бъдат казани неизричани до сега истини. Но все пак, знайте, че в момента става дума за недоразумение. Вашата съществуваща връзка принципно е хубава. Разбира се, минавате през труден период.

Меркурий, който управлява вашия знак е в сложен съвпад в 8-ми дом, който сам по себе си е много сложен и непредвидим. Така е и с вашите чувства – те са сложни и неясни. Опитайте се да останете търпеливи до януари, когато всички чувства ще се разкрият. Тогава ще изпитате облекчение. Евентуалните здравословни проблеми ще намерят своето решение след средата на януари.


РАК

26 декември е момент, в който е възможно да влезете в много сложна ситуация. Вероятно е, да се развият противоречия в семейството, с хора, с които се срещате в ежедневието. Възможно е да възникнат конфликти на работното място. Ситуацията има нужда да бъде разрешена само с много внимание.

Сложността предполага, че ще се проявят различни проблеми. Бъдете внимателни, защото стресът може да предизвика здравословен проблем. Или някакво усложение на съществуващ. Проблемите напоследък са нещо обичайно за вас и вие винаги намирате начин да се справите с тях.

Сложността на астрологичното влияние обаче в момента указва ситуация, която ще бъде извън вашия контрол. Вероятно ще се чувствате доста разтревожени. Умът ви ще бъде зает с решаване на различни сложни задачи. В случай, че се налага да вземете някакво важно решение, имайте предид, че в момента ви липсва достатъчно информация.

Във всеки случай, ще се налага да положите усилия и да вършите много неща, които са част от вашето ежедневие. Отпуснете се. След 10 януари ще имате възможност да се освободите от напрежението. Опитайте се да споделите знания или търсете такива, свързани с дълбоки духовни неща от живота. Евентуалният здравословен проблем също ще намери решения след 10 януари.


ЛЪВ

Предстои ви една от най-добрите ви години и това е периодът, който ще отвори вратата към нея. Ще останат в миналото всички тревоги и проблеми. Планетите са се събрали, за да организират нещата така, че пътят ви от тук нататък да стане лек и равен. Периодът на Слънчевото затъмение и дните след това са стартът на един нов път за вас.

Да, вярно е, че едно затъмнение на планетата, която е ваш управител, не може да мине спокойно, но това е само подготовка за светлата енергия, която идва към вас. На 26 декември ще се чувствате напрегнато. Това, което нарушава комфорта ви са неясните неща. При вас всичко трябва да е ясно и открито.

След 10 януари можете да разчитате на много благоприятни обстоятелства. Някои от вас, може да преживеят притеснения, свързани с децата. Много вероятно да са свързани с тяхното образование. Запазете спокойствие. Празници са. И децата имат право на подаръци ! Проблемите ще се решат през януари.

Романтичните връзки също са елемент, който може да притеснява някои от вас. Но от друга страна, можете да разчитате на подкрепата на всички свои приятели и хора, които познавате. Тези, които са ангажирани с академично образование ще се чувстват блокирани, но по време на празници, едва ли ще има нужда от вземането на бързи решения в тази насока.

Разбира се, може да помислят за смяна на образованието с напълно нов курс на обучение. Решенията обаче, трябва да се вземат след 10 януари.


ДЕВА

Напоследък много работите и се чувствате доста напрегнато. Кариерата отнема цялата ви енергия и вие бихте искали да се отпуснете в къщи за почивка. Но едва ли ще успеете да реализирате това спокойно, защото изглежда, че напрежението у дома се покачва. Най-вероятно, заради натовареността в работата ви и липсата на време за близките.

Майка ви също може да е източник за вашето напрежение. Семейството и неговите изисквания към вас ще се проявават много интензивно и може да ви стресират. 

Но във всеки случай трябва да отделите много време и внимание на всички. Сега е момент, в който можете да се замислите дали жилището, в което живеете е най-подходящото за вас. Помислете за възможностите за нов недвижим имот.

Напрежението в къщи ще потвърди усещаето, че имате нужда от сериозна промяна. Някои от вас могат да бъдат принудени от неочаквани събития да се преместят през разглеждания период. Но от друга страна – кариета ще се развива прекрасно.

Необходимо е да запазите спокойствие през периода, но това ще бъде много трудно постижимо. Напрежението у дома ще бъде доста силно и ще възникват много спорове с близките. Но, много положителен период за кариерно развитие.


ВЕЗНИ

Периодът дава тенденция за сериозен спор, дори конфликт с близки роднини, близки приятели, по-малки братя и сестри. Общуването с тези хора ше бъде много трудно за вас. 

Въпросите със семейството ще бъдат много непредвидими, експлозивни. Запазете спокойствие. По време на Лунното затъмнение – 10 януари, вече ще сте наясно, какво се случва с цялата ситуация с близките.

Планетната енергия, ще повлияе силно и на вашите пътувания в чужбина. След 10 януари, ще се отворят много добри врати и възможности за вас. 

Особено свързани с чужбина, духовност, висше образование. Разбирателството с бащата отново ще е налице. Но ще трябва да се разделите с някои неша, хора и те да останат в миналото.

Може да се ограничат връзките с някои близки (разбира се не в най-крайна форма), контактите с тях ще бъдат ограничени и по-балансирани. 

Затъмнението няма да ви повлияе толкова силно, както при някои други знаци, но ще е период, в който ще решите много семейни въпроси и конфликти, свързани с вашата посока на развитие.

Трябва да преразгледате пътят на образованието си. Може би не сте в правилната посока на академично развитие. След 10-ти януари, ще разполагате с достатъчно информация, за да може да вземете правилното решение, във връзка с тези неща .и да направите добър избор.


СКОРПИОН

Много важен период за вас. Излизате от т.н. саде сати период, който в продължение на 7,5 години е изисквал доста енергия от вас и ви е налагал да усещате съответното напрежение. В края на месеца Сатурн се премества във вашия 3-ти дом. Потърсете годишната прогноза за 2020, за да се запознаете с благоприятното вличние на този транзит.

Затъмнението е период, през който окончателно ще прекъснете връзката с неща от миналото, които досега са ви натоварвали. Предстои да изпитате голямо облекчение. 

Дори в момента да изпитвате притеснение относно финанси, общи активи, и все още да се чувствате несигурни в живота, то знайте, че тезинеща много скоро ще останат в миналото и вие ще излезете от финансовата нестабилност на последните 2-3 години.

юВсички ваши проблеми ще се решат. Вкл. такива, свързани с наследство и семейни активи. Но не през декември. В края на месеца ще се чувствате така, сякаш отново се връща цялото напрежение. И особено това в къщи.

 Но 10 януари ще ви донесе силни емоции. Разбира се, в зависимост от плнетите в рожденната ви карта. Но ключовия момент е освобождение от напрежението – след 10 януари и още повече след 24 януари 2020.


СТРЕЛЕЦ

Вие сте хората, на които този сложен транзит ще повлияе най-силно. Вашата управляваща планета – Юпитер е в Стрелец и подтисната от всички други, които присъстват там. 

Особено от силната енергия на Южният Лунен възел – Кету. Предстои ви една много напрегната седмица. Ще се чувствате така, сякаш няма никакъв начин нещата да се променят и да се разхлаби хватката на живота.

Не виждате никаква възможност за развитие. Изглежда, че всички ваши планове ще бъдат бокирани. Но това е илюзорно възприемане на реалността. Слънчевото затъмение скрива необходимата ви информация. Голямата промяна ви очаква след 10 януари. Тогава ще получите необходимата информация, помощ от другите хора.

Бъдете будни по отношение на вашето здраве, защото то е елемент, който ще бъде повлиян в момента. Тези от вас, които се занимават с бизнес, ще имат чувството, че това е предела, който могат да понесат. Но пак повтаряме – на 10 януари, Юпитер ще се освободи от цялото това напрежение.

Ще сте свободни да вземате правилните решения, и по отношение на здраве, и по отношение на бизнес, и относно партньора и брака си. Пожелаваме ви да използвате целия си положителен потенциал, за да преминете успешно през това изпитание.

Опитайте се да се успокоите, защото това е моментът, който ще придвижи живота ви в много важна посока, по отношение на областите, които споменахме. Помнете, че единственото сигуно неща в този живот е, че всичко се променя. И определено, той ще стане по-добър за вас! Всичко се случва, за да може да се даде възможност на положителната енергия да достигне до вас.


КОЗИРОГ

За тези от вас, които имат Луна в Кози Рог, предстои да навлязат в централната част от периода саде сати. Това винаги е време, в което се случват много важни неща в живота ви и се показва къде е вашата сила и устойчивост, която Сатурн ви позволява. Има тенденция да направите сериозни разходи през този период.

Може да са свързани с пътуване до чужбина, което изглежда ще се развива доста сложно. Възможно е дори да загубите някаква част пари или да ги похарчите неразумно. Трябва да организирате добре и из основи финанси си. Особено през следващия един месец. Ще бъде необходимо да е откажете от някои разходи.

Пътуванията в чужбина и към отдалечение места ще бъдат трудни за вас в този период. И ще е по-добре, ако избгвате тези пътувания, защото ще ви донесат само неудовлетвореност. Относно здравето си, е по-вероятно да нямате ясна представа, информация какво се случва. Яснота очаквайте след 10 януари.

Но знайте и помнете, че че ви предстои един от най-добрите периоди за вас с преместването на Сатурн в Кози Рог, след 24 януари 2020 г. Търсете прогнозата за 2020 г., за да видите каква положителна енергия тече към вас. 

Ще се чувствате щастливи. Пълнолунието ще предизвика изясняване на неща, които досега са оставали скрити. След 24 януари, вашият път ще бъде много по-ясен и стабилен.


ВОДОЛЕЙ

Теи от вас, които имат Луна във Водоелй, заповат да усещат влиянието на периода саде сати – 7,5 години период на предизвикателства. Те вече усещат, че предстои навлизането в първата му част ( Сатурн ще влезе в Кози Рог на 24 януари). Повече информация относно транзита – в годишната прогноза за 2020 г.

Това е перидо, през който трудно ще получавате признанието, което бихте желали да получавате от другите. Определено ще почувствате, че хората, с които се срещате, кръговете, в който се движите не са точното място за вас. Става дума и за вашата работна среда и за социалните ви контакти.

Предстои сериозна промяна и вие ще се придвижите към много по-удовлетворяващ период за вас ( и за асцендент и за лунен знак). По време на следващите две седмици ще си задавате въпроса, какво точно искате от живота ? Какво се стремите да постигнете? Вие винаги полагате много грижи за другите.

Но започвате да се съмнявате дали целият този разход на енергия е необходим и правилно насочен. Много мисли ще отделите и за приходите си. Започвате да мислите, дали това е правилната работа, кариера. Дали тя може да ви донесе стабилни приходи в дългоосрочен план.

Предстои ви основна промяна по отношение на вашата кариера и работа. Началото е съзнаването, че се движите в погрешна посока. Трябва бавно и спокойно да обмислите нещата. След 10 януари ще се сдобиете с необходимата информация, относно възможностите за развитие. Взетите решения след това, ще бъдат правилни.


РИБИ

Вие също сте много натоварени в кариерата си и не знаете накъде да поемете. Чувствате се прекалено напрегнати там. Важните решения отложете за след 10 януари. 

Тогава ще получите нова информация и ще се чувствате освободени от това напрежение. Носте тези тежести на работното място през последните 2,5 години, но сега вече наближава момента да се освободите от тях.

Може да загубите работата си, заради конфликт с началниците. Но не се предавайте, защото Сатурн се премества и освобождав кариерата ви за мощно развитие. Отварят се много положителни възможности. Бъдте еспокойни. Медитирайте, правете йога. Не се въвличайте в политика или събирания с големи групи хора.

Предстои ви емоционална трансформация – 10 януари ще ви накара да разкриете чувствата си и ще разберете, кое е това, което наистина искате да правите. 

Ще разберете важните неща за вашата кариера и живота у дома и отношенията със семейството. 10 януари може да предизвика някои внезапни ситуации, свързани с нещата, които споменахме. Вече идва период, в който тези неща ше бъдат подредени и успокоени.


дана

Автор: Дана Веда Йордана

За контакти и въпроси последвайте Дана във Facebook: Danna Veda Yordana 

1 Comment

  1. Мимар

    декември 26, 2019 at 3:48 am

    Затъмненията са по оста Рак-Козирог.
    Слънчево в козирог
    Лунно в рак.

Leave a Reply