ЙОГА КУХНЯ

Нисковъглехидратен сладкиш с домашни кайсии

Нисковъглехидратен сладкиш с домашни кайсии – получи се точно това, което очаквах, даже малко повече. Беше с карамелен аромат, имаше си и леко хрупкава коричка накрая.

Отвътре беше мек и този малко “банален” аромат на кокос изобщо не беше прекален. Даже се оказа, че тези двамата е трябвало да се съберат доста по-рано, за кокосовото брашно и кайсиите говоря!

Нисковъглехидратен сладкиш с домашни кайсии: какво ви трябва?

кайсии

  • 3 яйца;
  • 3 супени лъжици агаве (избора на подсладител оставям на вас – вкъщи използваме този в момента);
  • 3 супени лъжици разтопено кокосово масло;
  • течна ванилия;
  • 200 мл кисело мляко;
  • една кафяна лъжица сода бикарбонат към киселото мляко;
  • 4 супени лъжици кокосово брашно или докато сместа стане по-гъста от тази за палачинки;
  • накрая ви трябват и две кайсии за декорация 🍑 – двете бяха общо 120 гр.

Всичко разбих с миксер – първо яйцата, след това кокосовото масло, агавето и ванилията. Содата разтворих в киселото мляко преди да я добавя към сместа. Трябва да се получи по-гъста смес от тази за палачинки! 

Тавата, която използвах, беше с размери 20х15 – малка е. Така сладкиша ще бъде по-висок и пухкав. Преди да изсипя сместа си покрих тавичката с хартия.

Накрая наредих отгоре плътно едно до друго парчетата от двете кайсии – бях ги нарязала на тънки полумесеци. Снимките ще ви помогнат да си представите по-ясно нещата!

Изпекох в предварително загрята фурна за 35 минути на 180 С в режим “вентилатор”. Фурната е достигнала желаната температура чак, когато лампата угасне – това означава “в предварително загрята фурна”. За някои хора това уточнение може да е смешно, но за други пък може да е полезно.

Нарязах нисковъглехидратния сладкиш с домашни кайсии 🍑 на 6 еднакви парчета – всяко с по 9 грама въглехидрат!


VIli's BlogВдъхновете се за истинско кулинарно приключение в блога Vili’s Time! Вили казва за себе си:

„Аз съм един безнадежден романтик, който се реши да създаде своето кътче в широкото Интернет пространство, за да сподели своята любов към добрата храна, красивите места и незаменимата компания! Бъдете смели и се наслаждавайте на живота!“

Харесваме я много!

Leave a Reply