Дева Мукта Тантра

 Шакти и Шива: вселенските любовници и танцът на сътворението

 „Шакти е силата на божествената любов, която чака да влезе в жената и през нея да достигне до Шива“

Истината е, че не обичам да използвам източни понятия и думи, защото объркват нашия западен начин на мислене.  Думите, които съм възприела да използвам, защото не съм намерила аналог, описващ с една дума богатството, което те олицетворяват, са „тантра“ или достигането до Божественото съзнание чрез любовта на Жената,  и „Шакти“ и „Шива“. 

Това са две характеристики, наричани Женско и Мъжко начало, но толкова богати и всеобхватни, толкова пълни със ВСИЧКО. Работя с тези понятия на тантра курсовете, които водя регулярно. Точно за Шива и Шакти искам да поговоря сега.

Шакти е много подходяща дума, изразяваща силата на женския принцип във Вселената. В нашето съвремие просто няма дума за силата на Сътворението, енергията, която не съществува сама по себе си, но която възниква и движи нещата тук.

Шакти и Шива: кръговратът на любовта и сътворението

Шакти е силата на любовта.  Шакти е силата на Вселената, силата на божествената любов, която чака завинаги във всяка жена.  Тя не отива никъде, не може да изчезне, но просто седи и чака покана. 

Чака действието на Шива. Чака Фокусът и Признанието за своето съществуване, за да се активира в жената и през нея да достигне до мъжа. Това е кръговратът на живота, това е Всичко!

Силата на Шакти не може да възникне без зова на Шива. И двете сили са мощни: Шакти е основополагаща, а Шива е необходим, за да влезе Шакти в Съществуването.

Шива няма тази сила.  Неговата сила е това, което въвежда Шакти в съществуване. Шакти е неустоимо принудена и привлечена от мъжката енергия, която е нейна противоположност или партньор.  

Това е играта на Вселената и тази игра стои зад всички неща, които съществуват в нашия свят. Силата на Шакти не може да възникне без зова на Шива.  И двете сили са мощни: Шакти е основополагаща, а Шива е необходим, за да влезе Шакти в Съществуването. 

Силата на Шакти чака да бъде активирана у всяка жена

Всяка истинска жена знае, че силата е там и всичко, което иска, е да се свърже. Не говоря за жена, която иска сексуално преживяване, а за жена, която знае, че има толкова много да даде. 

За жена, която иска да изчезне завинаги в любовта. Това всъщност е желанието Шакти да дойде чрез нея.  Тя е средството, проводникът, за да възникне тази несъществуваща без това сила.

За мъжа е много важно да освободи себе си от егото, от самосъзнанието за „изключителност и важност“. Вместо това той трябва да се фокусира върху добруването на жената, за да може да активира Шакти в нея и така тази сила да влезе в него, забележете чрез жената! Това всъщност е единствения начин за него да намери и усети Любовта!

Тук е момента да кажа: тази игра между Шива и Шакти съществува във всеки. Всеки съдържа в себе си тези две сили. Да ги види, развие, обогати и балансира, всеки сам за себе си и във взаимоотношенията, това е важната, основна тема на всеки един от нас.

Това е основата за нашето щастие! Това е и темата на прадстоящия ни морски ритрийтBack to the Wild: Shiva & Shakti Awakening“, който ще се проведе на брега на морето между 06-12 септември. Сред дивата природа, високите вибрации на еко селище Шамбаня и докосвани от слънцето и морето, ще работим за нашия вътрешен баланс и щастие!

Шакти и Шива в съвременния свят

Да се върнем към тъй неясните взаимоотношения между мъжа и жената. Ориентацията ни към завоеванията и самоцелното търсене на удоволствие в днешни дни е довело до осезаема липса и глад за любов. Всъщност зад каквато и друга недостатъчност да е завоалирано това, дълбоката жажда е за любов и свързване.

Ето една мантра, която много помага: „Обичам и получавам удоволствието, което идва от това да я обичам.  Получавам нейното удоволствие, защото нищо не радва мъжа повече от удоволствието на жената“

Време е зрелият мъж да осъзнае, че всъщност се радва на удоволствието на жената. Това означава, че трябва да сте по-съзнателни, скъпи мъже! Пътят е да излезете от умовете си.  

Защото умът обича да си представя къде е, да фантазира, да се отдава на зависимости и въображаеми нужди. Затова  се изисква повишено съзнание – никакво въображение, а просто фактът, че АЗ съм това, което правя.

Колкото повече Мъжът може да доставя удоволствие на Жената, толкова повече той е завършен в собственото си същество като Шива. Толкова повече той се доближава до възможността да усети и получи силата на Любовта, на Шакти.

Разбира се, Жената също трябва да може да получи удоволствието. И това изисква от нея да е поработила със своето тяло, да е свободна от емоционални или психологически блокажи и травми. Да бъде чисто, свободно, оргазмично същество. Да бъде собственото си тяло, едно с него. Да бъде чист проводник на Шакти.

Защо всеки мъж на земята мисли за жена и всяка жена – за мъж? 

шакти

Задавали ли сте си този въпрос приятели? Да поговорим за мъжете. Всъщност всеки мъж подсъзнателно иска да бъде подарък за жената като неин любовник, иска да притежава силата да обича жената и тя да го обича, иска да бъде тази сила. Но в нуждата си да има власт над жената, мъжът се опитва да подчини жената.

Да вземе надмощие над нея. За да има усещане за сила. Това е имитация на истинската сила. На Шива. На силата да служи на нуждите на Шакти. Той всъщност се страхува. Страхува се да се откаже от независимостта си. Страхува се да служи на жената.

А това всъщност е най- голямото желание на мъжа. Защо мъжът желае жената над всичко останало на земята. Говоря за желанието за силата на Шакти, истинската сила на жената, силата на Вселената.

Независимият мъж не може да инициира Шакти

Тя изисква неговото абсолютно и пълно предаване на Съществуването, Присъствието, на  Любовта и Служенето. Това разбиране е, което липсва на тази земя. Това е и причината, за да се събираме и разкриваме този потенциал в нас на ритритите, посветени на Шива и Шакти.

От време на време тази сила  идва,  и жената го знае, и мъжът го знае също. Разбират че се е случило нещо необикновено.  Но работата ни в нашите занимания е в това, тя да идва непрекъснато, винаги, когато я призовават Мъжът и Жената.

В двойка или всеки сам в себе си. Когато правим любов, когато живеем, за да бъде тя там, Вселенската чиста любов и удоволствие. Защото удоволствието на Шакти може да възникне винаги, когато има достатъчно любов и самоотдаване, за да стане това възможно.

Любовта на Мъжа и Жената, за която всички копнеят

В един или друг момент от живота си всеки човек е срещал тази сила на всеобхващаща любов с огромна интензивност. Тя изчиства ума му веднага. Изчиства всичко – всички чувства, емоции, негативизъм, изгаря ги и отваря интелектът. Човек се оказва информиран за истината, която е отвъд всички думи. Това е Сътворението.

шакти

Това е силата на Шакти като осъзнаване на Вселената, реализирана чрез силата на самоотдаване, пълна отдаденост към навлизащия навътре живот чрез Шива. Това в крайна сметка води до източника на цялата сила, който е в собственото ни същество, Женската същност е именно Шакти.  Но най-лесният начин за нас, съвременните хора, най- простият начин, е този, който ви дадох: любовта на мъжа и жената. 

Понякога не работи. Понякога сме готови да се откажем. Понякога партньорът не е подходящ за вас. Трябва да се постараете и да постоянствате с партньорите си, за да можете да разберете наистина ли е така. Любовта е завинаги, защото  всеки, когото сте обичали, все още ви е мил. Но с кого можете наистина да направите това пътуване във Вселенската любов?

Може ли партньорът ви да ви отведе наистина дотук или има ограничение? Нека да бъдем честни и осъзнати докъде може всъщност да стигне в настоящия момент всеки мъж или жена, които избираме или вече сме избрали. Смятам че  затова толкова много хора се разделят.  Вече не правят правилната музика заедно.  Въпреки че се обичат, те не се обичат „достатъчно“. 

Вселенски любовници, но как?

Това, за което говоря и това, което мога да ви предам като знания и умения, е най-доброто за партньорството на мъжа и жената. Това е което  въвежда Шакти в тяхната любов, така че хората да изчезнат и да остане автентичната им същност. Да се въплътят във Вселенските любовници, Той и Тя, Шива и Шакти, изворът на Любовта. 

Чрез тялото си ти си средството за тази любов, но АЗЪТ ти трябва да изчезне!  В тантра със сигурност си тук в смисъла, че присъстваш в твоето тяло, но психологически се предаваш на божествения любовник в теб. Само тогава можеш да познаеш тази необикновена сила на божествената любов към Бога, Вселенската сила на Любовта!

И в обобщение, начинът е мъжа да обича жената, да се грижи за нея и така да я приближава все по-близо до Бог, като й доставя удоволствието, в което няма Себе си, за да може да знае, да осъзнае, каква е тя. Каква е истинската й Шакти същност. Той трябва да я обича.  И защо не?  И без това това тя е всичко, за което той мисли.  Тя е това, което той обича най-много.

Вашата любов има сила и предназначение! Не пропускайте септемрийския ни йога и тантра ритрийт „Back to the Wild: Shiva & Shakti Awakening“ – 06-12 септември. Местата са ограничени, повече за събитието можете да видитеТУК!

С любов,

Дева Мукта


deva

Прочетете повече за тантра и работата на Дева Мукта тук

⇒  deva-mukta.com

⇒ FACEBOOK: Deva Mukta

⇒ FACEBOOK: Bulgarian Tantra Association

Leave a Reply