ЕЗОТЕРИКА

Сезонът на Стрелеца: да останем в баланс с йога, кристали, ароматерапия

На 21 срещу 22 ноември излизаме от дълбоките води на Скорпиона, за да се отдадем на оптимистичната и великодушна енергия, която идва заедно със сезона на огнения Стрелец.

Огънят е мощна сила, която осветява истината, изважда наяве страховете ни, раздвижва позаспалите процеси в нас и безкомпромисно изгаря всичко, което вече не ви служи. 

Ако предния месец, благодарение на енергията на Скорпиона, сте се сблъскали със сенките в себе си, то сега е момент да драснете клечката и да се преживеете празника на Себе-Обновлението.

Жажда за пътешествия

Стрелецът обича да пътува и копнее за приключения. Не случайно всички ние много скоро ще бъдем обхванати от желание да излезем от обичайната си среда, да опознаем нови страни, места и хора. 

Е, във времената, в които живеем, това не е много лесно, факт. За сега смелите планове за околосветско пътуване ще си останат само мечта, но не я изоставяйте напълно. 

Запишете си желаните дестинации и направете справка. Кога е най-доброто време от годината да ги посетите? Проучете интересните забележителности и прочетете интересни факти за местната култура. 

Потопете се в едно виртуално пътешествие. Направете план за действие. Насочете стрелата си правилно и скоро мечтата ви ще се превърне в реалност.

Събуждане на вътрешния войн

Стрелецът е представен от образа на митичното създание Кентавър. Той е хванал лък, опънал е тетивата до край и е вперил стрела с прецизна точност в звездното небе. 

Ако проследим посоката на стрелата му ще видим, че тя сочи директно към неподвижната звезда Антарес, известна още като „сърцето на Скорпиона“.

В Персия звездата Антарес е считана за една от  четирите кралски звезди в галактиката ни. Наричали са я „Страж на запада”, защото 3000 г. преди новата ера е съвпадала с точката на есенното равноденствие. Свързана е със стихията вода.

Смята се, че звездната енергия на Антарес е много сходна с енергията на огнената планета Марс. Ето защо тя прави човека упорит и войнствен. 

Освен това тя ни дава бърз ум, съобразителност, стратегически способности и храброст, с които да постигнем целите си.

Все пак бъдете внимателни с огнената енергия в този период, за да не изпаднете в крайности. Можете да очаквате успех, но само в резултат на постоянни усилия, целенасоченост, упоритост и самоусъвършенстване.

От страх към оптимизъм

Енергията на Стрелеца е оптимистична, изобилна, експанзивна и авантюристична, но въпреки това не трябва да забравяме на къде сочи стрелата му. 

Звездара Антарес не само пробужда война вътре в нас, но и страховете и тревогите, останали скрити за съзнанието ни. 

Много е вероятно в този период да си зададем важни въпроси като: Какво ми пречи да постигна това, което искам? Какво ме блокира? Кои са страховете, които трябва да изоставя, за да продължа напред?

Енергията на Стрелеца е смела и непоколебима и отстранява страховете с точния си мерник. Каквото е останало нетрансформирано в сезона на Скорпиона ще намери своя час под мерника на точния Стрелец.

Как да се погрижим за себе си в сезона на Стрелеца?

Йога и фитнес 

Както казахме енергията на Стрелеца жадува за приключения, но на открито. Непредсказуемостта и изследването на нови терени са ключовите фрази тук.

Помислете за походи и разходки сред природата, бягане в непознати терени, скално катерене и спорт, но на открито. 

Като бонус, тези спортни активности укрепват краката – тази част от тялото, която именно Стрелеца управлява.

Всички йога асани, които заздравяват и разтягат бедрата, също ще ви бъдат от полза. Например поза Триъгълник, Войн 1, 2 и 3 и Гълъб.

Кристали

Енергията на Стрелеца е огнена, войнствена и често активира страховете ни. Неслучайно през този период ще имаме нужда от успокояване на емоциите и заземяване. 

За да поддържате вътрещния си баланс и да дадете почивка на нервната си система дръжте до себе си Аметист, Селенит или Содалит.

Ако искате да култивирате в себе си огъня на Стрелеца използвайте Тигрово око, Цитрин или Нефрит. Тези кристали ще ви помогнат да увеличите менталната и физическата си енергия.

Етерични масла 

В сезона на Стрелеца често сме в постоянно движение. Това обикновено ни прави по-тревожни и уморени от обикновени.

Етеричните масла, които са силно подходящи за този период са маслото от чаено дърво и лавандула.

В комбинация тези две етерични масла ще ви помогнат да повишите имунитета си, ще успокоят разпалената ви емоционалност и ще ви дадат усещане за вътрешна центрираност.


Нека не забравяме, че току-що излязохме от период с много ретроградни планети и тежка енергия. Нормално е все още да усещаме това влияние и да се чувстваме мудни и несигурни. 

Имаме чувството, че толкова много неща около нас се променят, но все още не е ясно как ще изглеждат тези промени в бъдеще и какво ще ни донесат.

С навлизането в сезона на Стрелеца ни се напомня, че всичко, което виждаме да се случва около нас, всичко, което чувстваме, ни насърчава да растем и да се трансформираме, за да можем в крайна сметка да се възродим и да бъдем по-силни и мъдри от преди!

Leave a Reply