ЕЗОТЕРИКА Екатерина Кьосева Тантра

Сексуална трансмутация: размисли за сексуалния обмен между мъжа и жената

В света на енергията феноменът „просто секс“ не съществува. Модерният тип отношения тип „friends with benefits” и „one night stand“ е често срещано енергийно недоразумение. Всъщност няма нещо като „casual sex“. Сексуалният контакт води до сексуална трансмутация, дори и когато е еднократен и случаен, води до тотално сливане на енергиите между партньорите.

Чакрите: къде се крие удоволствието?

Couple

Всички вие знаете или поне сте чували санскритската дума „чакра“. Често чакрите са определяни като енергийни вихри, разположени в енергийното тяло и по продължението на гръбначния стълб.

Може да се каже, че чакрите са 7, въпреки че по-детайлният поглед показва, че те са много повече. 

Всяка от тези 7 чакри се свързва с конкретна жлеза в ендокринната система и може да бъде почувствана, визуализирана и дори видяна.

Чакрите също така са свързани една с друга чрез спираловиден енергиен канал, който се изкачва нагоре по тялото (кундалини), подхранвайки с електрическа енергия всяка клетка от тялото ни.

Смята се, че основната функция на втора чакра /свадхищхана/ е да твори удоволствие. Само хората, заедно с малко на брой животни като орангутани, горили и шимпанзета, правят секс за удоволствие, а не просто с цел разможаване.

Когато сакралната ни чакра е в баланс, стремежът ни за сексуално удоволствие е умерен и в същото време – напълно удовлетворяващ. Голяма част от хората обаче са блокирани на ниво сакрален енергиен център. Какво означава това?

Когато свадхищхана е в дисбаланс това води до недостатъчна активност, например липса на радост и удоволствие, фригидност, импотентност, проблеми с половите органи и жлези. 

Когато енергията в този център е прекомерна се появяват сексуални зависимости, промискуитет, пристрастяване към порно, фетишизъм, както и т.н. “casual sex” или секс без интимност.

Свадхищхана може да бъде слаба, защото имаме блокаж в муладхара /първа чакра/, енергията не тече свободно и не я захранва. Тя може да бъде прекомерна, защото имаме дисбаланс в манипура /трета чакра/ и енергията не тече нагоре,а се натрупва.

Дисбалансите в свадхищхана често се дължат на сексуална травма, неосъзнати забрани да изпитваме удоволствие, срам и вина от собствената сексуалност, както и на импринтинг от стари сексуални контакти.

Сексуална трансмутация: що е то?

В основата на сексуалната трансмутация стои идеята, че когато правим секс или дори сме интимни с някого нашите аури и чакри се сливат, обединяват и ни променят. Това може да е в положителна насока, ако сме осъзнати, но също и в отрицателна. 

Нашите индивидуални аурични /етерни/ полета заобикалят физическите ни тела. Аурата може да бъде по-голяма или по-малка в зависимост от нашето здравословно, ментално, емоционално състояние, както и от количеството жизнена енергия, с което сме родени.

С всеки интимен партньор, който имаме, дори и тези, които считаме за „случайни“, ние сливаме ауричните си полета, образувайки индивидуални енергийни връзки между нашите чакри и аури /аурична трансмутация/.

Вероятно знаете, че аурата представлява електрическо силово поле, изградено от няколко по-фини енергийни тела:
 • Етерно тяло: аура на здравето
 • Емоционално тяло: аура на чувствата и емоциите
 • Ментално тяло: аура на мислите, ума, интелекта, въображението
 • Духовно тяло: аура на вътрешното знание, интуицията, връзката с другите и всичко живо

Когато правим секс с някого ние сливаме всяко едно от тези тела един с друг. Всеки дистрес, всяка мисъл, всички емоции или здравословни модели от другия се впечатват в нашата собствена аура.

Така изведнъж може да забележим, че сме започнали да искаме нещо, което всъщност иска другият или да мислим нещо, които всъщност мисли другият. 

Нещо повече, можем да придобием негови негативни матрици или кармични модели, които ще усещаме като тежест, бреме, емоционален товар, който не е наш.

„70% от болестите се зараждат в емоционално и ментално ниво, там започва и всяко изцеление и лечебен процес. 

Мислите и емоциите заедно са онова, което теософите наричат кама-манас-умът на желанията и в голяма степен създават атмосферата за здраве или болест.

Избраните мисли се предават от менталното към емоционалното тяло, през етерния двойник във физическото тяло и съответно в зависимост от тяхното съдържание предизвикват болест или  лечебни промени.“

Източник: pan-bg.com/

Когато опознаем собствената си енергетика и начините, по които взаимодействаме с другите ще разберем, че няма „случаен“ и „безобиден“ секс.

Когато сме интимни с много партньори и/или не знаем как да изчивстваме енергетиката си от предишни такива ние поставяме в риск нашето физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Защото всичко е свързано.

Съществува ли „просто секс-периментът“?

Couple

Моето лично мнение е, че „просто секс-периментът“ не съществува. Особено що се отнася до жените. 

Те приемат много повече аурична информация от мъжете поради естественото на женската енергия – всмукваща, приемаща, задържаща. 

Не случайно жените много по-често от мъжете изпитват дисбаланси в менталното и емоционалното аурично тяло след секс / особено с неподходящ партньор/.

Енергийното впримчване между партньорите се усеща много осезаемо при раздяла. Както жените, така и мъжете изпитват огромно енергийно объркване – почти абстинентно състояние, в което сякаш нещо се скъсва/разпада в в енергийното им тяло.

Времето лекува, казват, но не напълно. Енергийните/етерни нишки избледняват, но се запазват, особено когато отношенията не са приключили с прошка, благодарност и изчистване.

Голяма част от нас се разхождат с такива енергийни отломки в себе си. Отдавна отминали сексуални срещи проблясват в ауричните ни полета, без да осъзнаваме съществуването им.

Трябва да знаем обаче, че има много начини да балансираме и изчистим аурите си от минали партньори, така че да не се разхождаме с тези т.н. предавани енергии. Как да скъсате енергийните нишки с минали партньори прочетете ТУК!

Всеки път, когато сте интимни с нов партньор вие ставате получатели на огромно количество аурична информация. Попивате тяхната радост, но и техните аурични „боклуци“. Взимате позитивната им енергия, но и травмите и блокажите им.

Трябва да знаем, че съществува фина обмяна на енергия между нас и другите. Тя е най-интензивна по време на полов акт, защото напълно смесва енергиите ни. 

Всеки следващ път, когато сте интимни с един човек вие все повече и повече приемате тяхната енергия като своя и оставяте своята собствена енергия като тяхна.

При всяка сексуална среща трябва да се запитаме – това обмен на любов ли е, сексуално изцеление ли е, зареждане с енергия и позитивност ли е? Чувствам ли, че моята жизнена сила е изсмукана от мен?

Сексуално изсмукване и вампиризъм

Едно от правилата на енергийния обмен е, че енергията винаги тече от по-висока вибрация към по-ниска. Един такъв пример са отношенията родители-деца. Родителят дава, детето приема. Обратното не е редно да се случва в енергиен план.

Често във взаимоотношенията партньорът с по-ниска вибрация се явява нещо като „енергиен вампир“, дори и да не го осъзнава, а другият е нещо като „енергиен донор“. Единият партньор се чувства енергизиран след сексуална среща, а другият се чувства като изцеден.

Всяка сексуална среща ни изправя пред избор и предизвикателство. Изборът е свързан преди всичко с това да подбираме партньорите си правилно. 

Не просто спрямо техния външен вид, статус и успехи в обществото, а и спрямо тяхната енергетика. Тя личи най-вече в здравословния статус, качеството на миналите и сегашни връзки, отношението към хората, животните и природата.

Couple

Предизвикателството е да не се затваряме в себе си в желанието да се предпазим, а да поемем отговорност за последствията от енергийния трансмутизъм или обмяна. 

Ако сте в ролята на „енергиен вампир“ предизвикателството пред вас е да повишите вибрациите си, за да се изравните с вибрацията на партньора ви.

Ако сте в ролята на „енергиен донор“ предизвикателството пред вас е да „събудите“ спящата осъзнатост в другия, да го подкрепяте в бавния път на пробуждане или да си тръгнете от връзката ако тя не е здравословна за вас.

Как да създаваме здравословни сексуални връзки?

Все повече хора се пробуждат, повишават вибрациите си с йога и други изчистващи енергийни практики и посвещават време на т.н. „вътрешна работа“. 

Когато двама осъзнати и събудени хора се срещнат те са способни да създадат своя здравословен за двамата или максимално „равномерен обмен на енергия“.

Това се случва там, където ауричното поле на двамата партньори максимално се доближава като ниво на осъзнатост, чистота и вибрация. 

Това се случва там, където енергийната връзка не е неосъзната и случайна, а е укрепена с даровете на осъзнатостта, прошката, благодарността и божествената любов.

Това е, което в тантра и много езотерични учения се нарича сексуално изцеление. Ако искате да бъдете сексуален лечител на своите партньори, уверете се, че самите вие сте в енергиен баланс.

Преди да преплетете енергийното си поле с това на нов партньор задайте си правилните въпроси, направете осъзнат избор и изчистете енергийното си тяло на всички нива.

Бъдете наясно, че бидейки сексуално с даден партньор вие искате или не се превръщате в него. Задайте си въпроса: искам ли да се превърна в този човек, с който очаквам сексуална среща? Защото именно това се случва в процеса на сексуална трансмутация.

ВАЖНО: статията не цели да е абсолютен наръчник за енергийния обмен между мъжа и жената, а да предизвика размисъл и може би да ви даде различна гледна точка. Ако имате различно мнение от моето ще се радвам да го споделите с мен в коментари!


Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Екатерина е психолог, йога преподавател и главен редактор на SHREYA.BG. Тя е автор на редица статии в областта на взаимоотношенията, личностното израстване и здравето в различни онлайн медии като frida.bg, palatka.bg и др. 

Снимки в статията: flickr

2 коментара

 1. Izabela Moneva

  октомври 5, 2019 at 1:02 pm

  Прекрасна статия! Съгласна съм с всяка една дума от написаното.

 2. Екатерина Кьосева

  октомври 5, 2019 at 7:52 pm

  Благодаря за обратната връзка! Поздрави!!! <3

Leave a Reply