Вдъхновителки Женска енергия Йога

Сексът и йога практиката: от красиво тяло до оргазмично тяло

Автор: Мира Дживанмукти,

Време е да отворим темата за йога практиката и секса. Не ви ли писна от табута и премълчани истини? Постоянно говорим, че практиката на йога ни помага да се чувстваме по-добре в тялото си, успокоява и фокусира умa ни, свързва ни с по-дълбоки състояния на духа. 

Казваме, че йога е път и ни помага да бъдем една по-добра версия на себе си. Ще пропусна дефинициите за йога и по-философските разбирания нарочно. Ще се насоча към нещата от живота и всекидневието ни.

Нарочно.

Милиони жени практикуват йога по цялия свят. Разтягаме се, потим се, оздравяваме тялото си, за да сме по-сияйни, силни и красиви и извън постелката – в живота. Йога ни дава сила, контрол и в крайна сметка власт над събитията в живота ни. Ето защо, мисля си, съвременните жени така мощно прегърнаха йога.

Йога ни даде мощни инструменти за осъзнаване и разкрепостяване на съзнанието. Йога е път към свободата. Факт. Не само за мъжете, но най-сетне и за нас, жените! Свободата и властта, които ни бяха отнети в продължение на столетия. 

Тази свобода, обаче, е свързана и с една крайна област, която все още предстои да бъде възприета (особено в България все още предстои) – нашата сексуалност и нашата сила като сексуални същества.

Йога може да промени живота ви по безброй начини, но промени ли сексуалния ви живот? Ако не, то сте пропуснали същността. Време е да разширим нашата практика от практика за красиво тяло към практика за оргазмично тяло. 

Да! Невероятната ни практика на йога постелката трябва да води и до невероятно удоволствие в леглото. Иначе защо цялото това бъхтане, усукване и потене, а?

Йога: път към ананда

мира

Тази статия не претендира нищо. Не претендира да бъде дисертация нито по йога, нито по сексуалност. Нищо подобно. Не съм доктор. По-скоро това е едно сладко предложение за това как йога практиката ви може да ви помогне да изпитате ananda (блаженство) чрез секса. Истинско. Разтърсващо. Дълбоко. Чисто блаженство. Не просто оргазъм. За оргазмично блаженство говоря. Седем точки ще разгледаме.

7. Йога повишава осъзнаването (нашето собствено) за нашето тяло (нашето собствено)

Започваме да познаваме тялото си. Да го усещаме. Да го разбираме. Да знаем какво иска и какво му е нужно. На нашето тяло. Не какво някой иска от нашето тяло, а какво нашето тяло иска за себе си. 

Какво е укрепващо за него, подхранващо и какво не е добре за него и какво не иска. Това е много важно както на йога постелката, така и в леглото по време на сексуалния акт.

Колко пъти са ви карали да правите нещо, което не искате и не ви харесва? Жените питам! И колко пъти сте го правили, за да не разочаровате някого, за да му угодите. Хайде от вас да мине и този път, нали? Да, ама не. Това са травми за тялото и емоциите ви. Това са си травми за вас, не за някой друг.

Можете ли да се нараните на постелките, ако не се вслушвате в сигналите на тялото си? Можете. Е, и в секса е така. От тук нататък слушаме само себе си и собствените си тела и усещания. Сексът все пак трябва да е блаженство, нали? 

Е, и в йога е така. Връзката между тялото и ума ви по време на практиката и на двете е една от най- важните. За едни неврони и нервни импулси говорим, за пренос на информация от тялото към мозъка и обратно, нищо повече.

6. Входът на който пише “ тук и сега“

Осъзнайте една истина – супер йога практиката и супер сексът не са въпрос просто на техника, а на дълбока връзка с присъствието. Присъствайте. Не блуждайте, не бягайте, не блейте в страни в миналото или в бъдещето. Не се разсейвайте с глупости. Присъствайте. Бъдете тук и сега. В практиката.

Присъствието може да се опише като лъчезарна жизнена сила, като божественото присъствие вътре в нас. Онова, което се наслаждава. Нима има по-прекрасно място? А състояние? 

Спомнете си колко прекрасно живи се чувствате по време на йога практиката. Всеки дъх и всяко движение са осъзнати и премерени. Тялото ни е вход към красота, чувственост, божественост. Животът е вътре в нас. Има ритъм и дихание. Намерете го. Усетете го. Свържете се с него. 

Ще се отвори една врата към блаженство и ви гарантирам, че това ще бъде едно от най- еуфоричните наркотични вещества на ваше разположение – вашето собствено тяло и неговият оргазмичен ритъм. 

Тялото ви е оргазмично. Осъзнайте го. Само то може да ви доведе към тези по- високи състояния на съзнание, а не нещо друго.

5. „Забави малко, скъпи!“

Наистина не разбирам защо цялото това бързане, блъскане и лашкане! Че то дори боли! За какво удоволствие може да става дума? Не и за вашето. От удоволствие ли стенете или от болка? Я по-полека, ако обичаш, скъпи! Говорейки за присъствие… Къде сте се разбързали изобщо?

Йога ни учи как да забавяме. Да не бързаме, а да усещаме. Да не се лашкаме, а да правим нещата бавно и както трябва. Красиво, с удоволствие и всеки път ставаме по-добри. 

Когато бързаме през живота си, през практиката си, през секса си, когато прекарваме всичко през чувството за спешност, за тревожност, за това, че на всяка цена…

Пропускаме онази дълбока сияеща същност на нещата, истината на нещата, тяхната красота. Да не говорим, че тялото ни се стяга и блокира. Пропускаме и възможността да осъществим по-дълбока връзка с партньора си и в крайна сметка пропускаме възможността да осъществим по-дълбока връзка със самите себе си. Пропуснали сме всичко.

Средната продължителност на сексуалния акт бил седем минути. Знаехте ли? Че аз по-дълго си пия кафето! Защо цялото това бързане? Да не би да бързате да свърши? Защо? Не ви ли харесва? А защо не ви харесва? Мда… 

И на йога много хора идват някак си принудено, без желание, сякаш някой ги е задължил. Не харесват йога, а идват, защото трябва. И само се чудят кога ще свърши часа.

Ами един час е! Кога да свърши? Поне един час си дайте удоволствие на ден! Толкова ли сте заети вече? Нещо по- важно ли имате за правене? Или по- хубаво от секса? Дайте си време. Отпуснете се. Тук се учим как да харесваме йога практиката си, себе си, тялото си, секса си. За това, скъпи, забави малко, защото аз не бързам. На мен ми харесва.

4. Върнете си сексуалността обратно

мира

Да, след една година редовна йога практика тялото ви ще се извая, ще стане по- привлекателно, а вие ще се чувствате по-секси. Защо ли? Защото ще сте развили мускулна и нервна интелигентност. 

Защото ще сте развили чувствителност. Телесна. Истинска. Животинска. Даже ще сте започнали да се движите като животни – гъвкави и елегантни.

Сетивата ви ще са се пречистили (особено ако сте спрели да ядете месо) и изострили. Тялото ви ще мирише по- добре, ще излъчва феромони. Ще сте събудили (змийската) енергия в себе си ще я имате в изобилие. Тя – енергията, е само една – сексуална. Кундалини Шакти. Да живее сексуалната енергия! (Jai Shakti Ma! Jai Kundalini Ma!).

Ще сте развили нтуицията си. Усещанията си. Мъжете? Истинските мъже безпогрешно усещат аромата и енергията на жената. Ще сте по-самоуверени, просто защото ще стъпвате по-стабилно по земята, балансът ви ще е по-добър. 

Сексуалността се корени във връзката със земята. С магнетичната сила. Мускулите на тазовото ви дъно ще са станали по- силни и еластични. Даже ще знаете и как да ги ползвате! Еха!

Това ще ви донесе много по-силни усещания по време на секс, както на вас, така и на партньора ви. Има ли някоя жена, която все още не е чувала за Мула Бандха? 

За този мощен енергиен ключ там долу? За корена? А да не знае как и за какво се ползва? Ако има все още такива, то те незабавно трябва да тръгнат на йога.

Останалите, продължавайте да практикувате. Дръжте леко стегнати и активни мускулите на перинеума (тазовото дъно) по време на цялата практика. Вдишвайте и издишвайте чак до и от там – от корена, като поддържате леката активация, лекото всмукване през цялото време.

Не пускайте енергията да излиза от там. Продължавайте да я генерирате и култивирате. Мула Бандха ще ни трябва и когато правим секс. Ще издърпваме енергията нагоре по чакрите, каквото и да значи това за неуките. Оргазмичното ни тяло и ние знаем много добре, обаче.

3. Няма от какво да ви е срам

Въпреки, че сме изминали дълъг път, ние жените все още носим огромен товар от срам относно нашите тела и сексуалност. Всички религии и обществени норми до сега добре се постараха. 

Трябваше да ни е срам от секса, да не би да вземем и осъзнаем нашата мощ в него, която сякаш по дефолт и изключително се приписваше само на мъжете.

Йога ни напомня за нашия произход на богини. Сексуални и то. Ние сме енергията, без която духът на мъжът е просто една абстрактна идея, неспособна да се прояви в реалността. 

Сексуалността на жената в тантра и йога е свещена, също толкова, колкото и на мъжа, ако не и повече. Просто ние вземаме нещата по- надълбоко, по- навътре. Jai Maha Kali!

2. Да кажем „да“ на удоволствието

В старата Йога философя (тантра), „kama“, дефиниран като „удоволствие, радост желание“, е бил висш принцип. Този принцип е бил една от четирите най- високи цели в живота, наравно с тази да служим. Кога успя човечеството да превърне висшият принцип на живота- удоволствието в страдание?

Защо прие един бог, който да ни наказва, ако не страдаме за него, а изпитваме удоволствие? Не знам, но сигурно причината не е ок. Знаете ли, че са описани цели планети (духовни, духовни нива) на удоволствието, а Кришна живее на една от тях?

Кришна лока – планетата (духовна, не от материалния свят) на вечното блаженство и радост? Защо някой реши, че телата ни са мръсни, а страданието свято? Той трябва да е бил луд. А такова общество полудяло. Тантрическите учения и йога ни напомнят, че сме тук, за да изпитаме радост в този живот и в това тяло. 

Помните ли еуфорията, която преживявате след един невероятен йога клас? Вие светехте, всичко около вас светеше, светът и вие бяхте прекрасни и щастливи. Сърцето ви беше отворено (особено след извивки назад) и не спираше да се усмихва. И вие не спирахте да се усмихвате.

Навлизането в радостта е едино от най- мощните средства за изцеление на тази планета днес. Сексът също и по същия начин е велик източник на радост. 

Йога ни помага да го осъзнаем и да се отдалечим от нашия срам, страх и отричане. Йога и Тантра ни учат на приемане, единение с другия и в крайна сметка пълно сливане с радостта. #Satchitananda– съзнание в състояние на истинско блаженство.

1. Прекланям се пред божественото в теб

Йога ни помага да се почитаме един друг като божествени. Как почитате партньора си? Как почитате себе си? А той вас? Търсите ли божественото у него? 

В йога философията нашата Ishta Devata е божественото във любима за нас форма- нашият любим. Вашият любим трябва да е мощно, дишащо излъчване на Божественото за вас, както и вие за него. И тук е все тая дали сте атеисти като мен. Кой не би искал да прави секс с бог? А с богиня?

Време е да осъзнаем мощната си сексуална енергия и да освободим себе си в преживяването на ananda- блаженство, както на постелките за йога, така и в леглото. Няма друг път към блаженството, освен самото блаженство. Йога е най- добрият учител по йога. Време е за практика.

Автор на статията: Мира Дживанмукти,

Собственик и йога преподавател в йога студио Ахимса, град Пловдив

мира

Снимки в статията: личен архив

Снимка на корица: Oleg Bolotov