Психология

„Сериозната връзка“, и как да елиминираме драмата в любовта?

Като някой, който години наред се е претрепвал от усилия, провали и страдание по осъществяването на т.нар. “сериозна връзка”, минавам директно по същество.

1) Елементът „сериозност“ винаги, ама винаги прецаква нещата!
Без значение какъв е контекстът. Може да бъдеш отговорен, без да си сериозен. Ето защо ви предлагам да замените „сериозна“ връзка с “вдъхновяваща”, примерно. След това седнете и напишете в какво се изразява за вас вдъхновяващата връзка.
 
Това е едно позитивно пренаписване на вашите нагласи и разбирания за “връзка”. То ще ви помогне да преминете от режим ‘сериозност’ в режим „лекота“. 

Ще бъдете и доста по-наясно със себе си, което ще улесни и комуникацията ви с другия. Ще има естествено разбирателство и елиминиране на драмата.

2) Какво правите обикновено, когато говорите с приятелите за идеалния партньор?
Или за бившия/настоящ партньор? Той трябва да е… Тя трябва да може… Ако той само беше… С други думи, СТОВАРВАТЕ един вагон с очаквания и изисквания към партньора/връзката, и нещата разбира се блокират. Понеже умният Живот не търпи такъв тип дисбаланс.

В момента, в който се полакомите да му казвате кой и какво КАК трябва да бъде, Животът ви слага стоп-а. И все пак, колкото и да сме осъзнати и възпитани, този арогантен навик умира трудно.  

За трансформирането му с лекота ви предлагам един творчески подход, от т.нар. фейски техники, които ще разгледаме в дълбочина по време на февруарския ни ритрийт „Щастлива любов“. Не го пропускайте!

Техника ‘Бурканът на Господ’

Напишете на един лист всички възможни и невъзможни изисквания и очаквания към партньора/връзката. Възможните са класическите: “красив, умен, богат, любящ, разбиращ, експерт по кама сутра” и т.н. Невъзможните са нестандартно творчески и ако може – силно разсмиващи.

КОГАТО СЕ ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО ТИ, ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ РЕАЛНОСТТА НА ВРЪЗКИТЕ ЗА ТЕБ.

Например „партньорът трябва да може да прави по-добри фокуси и от Худини и да ме забавлява всяка вечер; трябва да може да лети като слон, да рисува като пчела и да пее като бетонобъркачка”. И в двата случая, на възможния и невъзможен списък, бъди възможно най-дързък, разкрепостен и безпощадно нагъл.

ато се наситите на писането на този холивудски ферман го слагате в буркан с етикет РАБОТАТА НА ГОСПОД (елемент на труд и творчество). 

И като завинтите капачката кажете на глас “Давам на всевишния тези задачи, той си знае как да се оправя с тях. А аз сега се отдавам на безпричинна радост и безгрижен живот”. 

Ако направите тези два процеса ви гарантирам, че отношението ви към връзката, партньора, любовта и вас самите ще се трансформира.

Поразсъждавай и над факта, че естеството на ВРЪЗКАТА, което искаш от интимния партньор е и връзката, която съзнателно или не искаш да имаш с Живота

Техниките можете да направите и адаптирате по свое усмотрение за минала връзка (да излекуваш болката), за настояща връзка (за трансформиране на затруднение, или за освежаване и игривост), или за бъдеща връзка (да стопиш бариерите и да се ОТВОРИШ за подходящия партньор да дойде при теб).

Връзката, която искате да трансформирате може да е както за интимния партньор, така и за бизнес, колега, дете, роднина, живота и пр. Така че, започвайте да вълшебничите още сега и не пропускайте ритрийта ни за „Щастлива любов“ през февруари! 

Датите са 14-16 февруари, а повече информация можете да намерите ТУК!

връзка

Твоя мултиспектърна фея,

Лукреция
www.Poweredin.net

Leave a Reply