ЕЗОТЕРИКА Естествени камъни

Как да засилим интуицията си с помощта на естествените камъни?

Интуицията е важен ресурс, който може да ни помогне да взимаме правилни решения и да следваме правилната за нас посока. 

Съвременният начин на живот предлага толкова много възможности и не случайно често сме напълно объркани в коя посока да тръгнем или какво решение да вземем. 

Въпросът е, че много пътища изглеждат привлекателни, но само интуицията или вътрешния ни глас може да ни упъти кой от всички е правилният точно за нас.

Интуицията ни показва пътят към Себе си

kristali

Интуицията също така ни показва кой е най-лесният и най-безболезнения път, по който можем да стигнем до Себе си. 

Колкото повече я следваме и й се доверяваме, толкова по-леко ще се развива животът ни. Няма да има борба и съпротивление, а всичко ще започне да се подрежда сякаш с по-висша помощ. 

Най-важното, без борба и без болка. Когато решите да развивето своята връзка с интуицията си можете да се доверите на силната енергия, заложена в естествените камъни. 

Те ще ви помогнат да засилите интуитивните сили и вярата в тях. С тяхна помощ ще се върнете отново към своя най-съкровен вътрешен извор на мъдрост и знание.

Понякога е достатъчно просто да се усамотите, да затворите очи, да подържите своя специален камък за свързване с интуицията и да притихнете. 

Колкото по-притихнали са мислите ви, толкова по-силен ще стане гласът на душата ви, или вашата интуиция. А когато чуето посланието, но то е неудобно за егото ви, не го подминавайте. 

Гласът на душата ви винаги знае… 

Естествени камъни и кристали за засилване на интуитивните способности

Аметист

Аметистът се отличава с нюансите на лилавото и пурпурното. Той се асоциира с т.н. Трето око или шеста чакра Аджна, връзката с интуицията, виждането в бъдещето и психичните способности. 

Аметистът стимулира прозренията, ясновидството, вдъхновението, изцелението и трансформацията на съзнанието. 

Използвайте го по време на медитация или просто го поставете в ръка, затворете очи и се свържете със своя вътрешен извор на мъдрост.

Лунен камък

Лунният камък е известен с изцеляващото си действие върху втора чакра или т.н. Сакрален център. 

Този прекрасен млечнобял кристал с лек синкав отенък засилва женската енергия и лекува утробата. Той създавайки баланс в емоционалния свят на жените.

Освен това, лунният камък дaвa мощен тласък на интуитивните и ясновидски способности. Πoмaгa дa ce cвъpжeтe c жeнcĸaтa cтpaнa нa пpиpoдaтa и c Бoгинятa. 

Лунният камък може да ви помогне да имате пророчески сънища или видения. Това е един от най-силните камъни, които можете да използвате за гaдaeнe, тъй като oтваря портата ĸъм пoдcъзнaниeтo и дyxoвните вoдaчи.

Целестит

Целеститът притежава нежен небесносин цвят, а името му произлиза от латинската дума за „небесен“, свързвайки ни с божественото и висшите измерения. 

Минералът балансира пета или Гърлената чакра, свързана с комуникацията, но също така ни помага в духовната комуникация – с ангели, духовни водачи и засилва връзката със собствената ни душа. 

Лабрадорит

Лабрадоритът е един от най-мощните интуитивни камъни. Той енергетизира силно втора или Сакралната чакра, но също така възстановява хармонията в пета (Гърлена) и седма (Коронна) чакра. 

Лабрадоритът създава вътрешен баланс и помага да се свържем истински с нашия Висш аз и с духовните ни водачи. 

Често е наричан „шаманският камък“, защото засилва интуицията, дава защита и напътствия по време на астралните пътувания.

Аквамарин

Аквамаринът притежава цветът на чистата морска вода. На Изток аквамаринът е високо ценен, тъй като се смята за камък на пророците и мистиците. Той придава чистота и ясно виждане на този, който го носи. 

Този вълшебен камък ще засили психическите ви способности, ще премахне менталните бариери, които ви пречат да виждате ясно реалността и ще ви дари със силна интуиция.

Малахит

Малахитът притежава тъмнозелен цвят с характерни спирали от по-светли или по-тъмни ивици. Малахитът засилва интуицията и повишава вибрациите на човека, който го носи. 

По този начин той става по-възприемчив към фините интуитивни послания и сигнали. Също така малахитът ще ви предпази от негативна енергия и ще ви помогне да се потопите в медитация.


Прочетете още: 

Ангелски послания: как да разпознаем малките знаци по пътя

Прегръщайки земята в нас: медитация, утвърждения, кристали

Най-добрите естествени камъни за баланс на сърдечната чакра

Leave a Reply