ВЕДИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ

Пълно лунно затъмнение в Близнаци на 10 Януари

Приятели, представяме ви нашата нова рубрика – Ведическа Астрология, която ще води ДанаВ нейната прогноза и при изчислението на планетните позиции тя отчита прецесията или наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. 
Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции. Всички прогнози на Дана са основани на Лунния знак или Асцендента. 
В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените по-долу данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак тук няма да бъде коректно.

Затъмнението започва в 17.10 часа (UTC). В 19.10 часа ще се прояви пълното затъмнение и ще приключи около 21.10 часа. Ще бъде видимо за почти целия свят. Точното затъмнение се случва на 25 градуса и 53 минути в Близнаци.

Както вече писахме по-рано, по повод Слънчевото затъмение на 26 декември 2019 г., Лунното е в пряка зависимост от Слънчевото. Особеното е, че Лунното затъменение се оказва онзи особен елемент, който включва проявлението на съответните астрологични енергии, влияния, задействани и от Слънчевото.

Неговото конкретно влияние може да се прояви в период, който продължава до 20-30 дни, считано от момента на явлението. Луната е тази, която изразява нашите емоции, така, че може да се очаква разкриването на различни скрити, натрупани чувства. Тяхното проявление ще бъде, както на лично ниво, така и на обществено.

В този момент, ще бъде по-добре, ако оставим нещата да се случват и да изчакаме с реализирането на амбициите или преследването на желанията. В случай, че може да отложите пътуванията – направете го. Ако трябва да се отправите на път, то бъдете много внимателни, особено ако шофирате.

Огледайте още веднъж, дали носите всички необходими документи, дали полетът ви е организиран коректно, др. Повишената емоционалност прави труден разумният подход и човек много лесно се поддава на импулсите, които го карат да действа припряно и необмислено.

По-добрият начин на действие ще бъде, ако не позволявате на импулсивните мисли, които идват в ума, по време на затъменение, да бъдат превръщани в реалност. Първата половина на месец януари, ще бъде напрегната, но скоро предстои пренареждане на планетите.

Прогнозата се разглежда от ЛУННИЯ ЗНАК или АСЦЕНДЕНТА, отчетени по Сидералния зодиак (не по Тропическия! ). В случай, че не ги знаете – изпратете място, дата и час на раждане на асролога. Тя ще ви върне съответната информация в разумен за нея срок. Разглеждането на прогнозата от рождената позиция на Слънцето няма да бъде коректно.

Основното влияние на Лунното затъмнение, както беше и при Слънчевото на 26 дек. 2019, ще бъде по оста Близнаци – Стрелец (Сидерален зодиак!). Нашите емоции ще бъдат противопоставени на виждането на другите хора, на тези, които са отсреща на вас. Това може да са бизнес партньори, вашият личен партньор или просто хора, с които разговаряте.

Разбира се, конкретното влияние във вашият живот, ще зависи от личната ви рожденна карта, от разположението на планетите в нея, личните периоди, през които преминавате, и още много, много други астрологични фактори. Всички знаете, че животът на всеки човек е уникален.

Тук разглеждаме една обща астрологична прогноза, в която обощаваме информацията по стеснен кръг от признаци – Асцендент, Лунен знак.

ОВЕН

Ще реагирате емоционално в насоката, областта, в която влагате личните си усилия, вкл. ваши физически усилия. Общуването, комуникацията с другите ще предизвиква проява на силни чувства. Може да избухвате. Хубавото в случая, е че Марс не участва в системата на затъмението и освен това се намира в собствения си знак, Скорпион, от където ви дава силната си подкрепа, да се справите с всяка ситуация.

ТЕЛЕЦ

Проявата на вашите чувства, ще бъде свързана със семейството и неговите активи, спестявания. Възможно е, членове от семейството, да проявят внезапна нужда от парични средства или да се наложи да харчите за семейството, непредвидено. Това ще ви накара да се чувствате изнервени, разстроени. От друга страна можете да разчитате на възможност за добри приходи и положително развитие на нещата в работата. Периодът не е добър за покупки, още по-малко за сериозни инвестиции.

БЛИЗНАЦИ

Затъмението се случва във вашия знак. Това ще ви накара, да усетите сериозна промяна, която може да бъде свързана с вашия личен или бизнеспартньор. Ще бъде разкрита някаква скрита информация. Възможно е, тя да се отнася со неговите чувства, но ще повлияе и на вашите също. Меркурий се намира в Стрелец и разговорът, разумният, интелигентният подход към ситуацията ще ви помогнат да се справите и да намерите най-подходящия изход и за двете страни.

РАК

Може да се почувствате разочаровани от разходите, които направите през този период. Особено на 10-11 януари. Бъдете внимателни и ако има възможност – просто изчакайте. Оптайте се, реализацията на вашето его, да не води до конфликти с колегите. Правилното изпъление на рутинните ви задължения, ще ви кара да се чувствате балансирано.

ЛЪВ

Най-важната планета за вас – Слънцето – винаги се ангажира, при всяко затъменение. Ще проявите разкриване на емоциите си по отношение на вашите познати, социалните ви кръгове. Може да реагирате емоционално на житейска ситуация, свързана с някой от тях. Творческите ви способности ще се развиват в усложнена среда, но от друга страна, ще имате достатъчно интересни идеи. Може да получите неочаквани проходи.

ДЕВА

Вашата кариера ще бъде под силното влияние на планетарните енргии на затъмнението. Ще бъде разкрита някаква тайна. Може да се стигне дори, до сериозна промяна по отношение на работа, кариера. Не означава, че задължително трябва да сменяте работата си, но във всеки случай, ще бъде важна промяна за вас. От друга страна, отношенията у дом оставата сложни, напрегнати, но постепенно, всичко ще бъде успокоено – и в работа, и у дома. Не действайте необмислено.

ВЕЗНИ

Има тенденция да срещенете неразбиране от страна на вашите учители, баща ви, хора, които имат по-висок статус и повече власт от вас. Това няма да предизвика положителни емоции у вас. Може да се стигне до усложняване на комуникацията с тях. Има тенденция, техен съвет да ви отведе в грешната посока на развитие или да ви причини загуби. Бъдете внимателни и по отношение на общуването с близките си роднини, братя, сестри.

СКОРПИОН

Планетите ще повлияят силно в област от живота, която носи непредвидени промени, неочаквани събития, трансформация. Тези всички неща се случват внезапно. За да се научите да реагирате правилно на критичните промени. Разбира се, промяната може да бъде и много положителна – например печалба от лотария или положително развитие на нещата от живота, връзки, които вече никак не сте очаквали. Бъдете внимателни и подготвени, че всички тези неща са възможни.

СТРЕЛЕЦ

Все още продължава силното влияние върху вашия знак. Цели пет планети, все още му въздействат пряко. От друга страна, затъмението ще доведе до ситуация, която може да стане причина за разкриване на емоциите на вашия партньор. Самите вие, се чувствате доста напрегнати и стресирани, така, че емоциите на партньора, няма да са енергията, която ще ви успокои.

Напротив, ще се наложи да обърнете внимание и на него. Това ще бъде един от важните моменти в брака, за хората, които са женени. Какво решение ще вземете в конкретата ситуация, зависи от положението на рожденните ви планети. По-добре е, да отложите всички важни решения за периода, след 12-ти януари и нататък.

КОЗИ РОГ

Тенденция да се сблъскате с различни препятствия. Конфликтите, както на работното място така и от всяко друго естество, също са възможни. Опитайте се да изпълнявате рутинните си задължения и всичко ще бъде наред. 

Бъдете внимателни за спазването на правилен ежедневен режим, за да не се налага да се тревожите за неразбории, свързани с организацията на деня. В случай, че имате възможност да отложите комуникация или отношения, които могат да прерастват в конфликт – направете го. В бъдеще ще имате по-добри възможности за развитие на конкретните, засегнати елементи от живота.

ВОДОЛЕЙ

Ще се чувствате така, сякаш има някакво блокиране по отношение на идеи, творчество, креативност. Отношенията с децата ще бъдат по-сложни през тази седмица. Ако става дума за тяхното здраве, то бъдете особено внимателни на 10, 11-ти януари. В никакъв случай, не предприемайте действия, целящи резултат от спекулативни, рискови сделки, защото това ще бъде много трудно постижимо. Има опасност да понесете загуби.

РИБИ

Може да се наложи да пътувате, въпреки, че не желаете. Може да се наложи да направаите някои нежелани промени у дома. Това може да са неочаквани поправки на някакви повреди. Вашата майка няма да бъде в най-добрата си форма, през този период. Може да усещате някакво напрежение между вас. Но всичко това ще бъде повлияно за много кратко време и скоро всичо отново ще функционира нормално.


дана

Автор: Дана Веда Йордана

За контакти и въпроси последвайте Дана във Facebook: Danna Veda Yordana 

Leave a Reply