ЕЗОТЕРИКА

Новолуние в Скорпион на 15 ноември: какво да очакваме?

Този месец на 15 ноември в 07:08ч. луната и слънцето се сливат в тайнствена прегръдка, за да образуват едно транформиращо новолуние в мистичния знак Скорпион. 

Това е и последната лунна фаза от слънчевия цикъл на Скорпиона, след което от 21 ноември ще започне сезона на Стрелеца + първата четвърт на луна в Риби.

Новолунията са едно ново начало

новолуние

Няма значение, че наближава края на сезона на Скорпионите, никога не е имало по-подходящ момент да отидете по-дълбоко във вашето духовно, трансформиращо и изцелително пътуване към Себе си. 

Скорпионите са интригуващи и дори опасни нощни животни, които живеят под скалите в пустинята. Сложните им брачни ритуали остават неразбрани от човешкия ум, въпреки множеството научни наблюдения и изследвания. 

Скорпионите са единствените животни, за които е известно, че се самоубиват пред лицето на смъртта, поемайки контрола над смъртта си, вместо да се подчинят на противника. 

Можем да мислим за опашката на скорпиона като за опасен инструмент, който помага на скорпионите да се обърнат срещу собствения си живот, за да запазят достойнството си.

Мощен тласък към изцеление и трансформация

И така, какво трябва да излекуваме в живота си и как го правим? Архетипът Скорпион живее в невидимите части от човешката психика, особено в темите, които засягат контрола и трансформацията. 

Добре е да знаем, че Скорпионите са склонни да колекционират обиди. Това новолуние ще ви даде шанс да започнете едно оздравително пътешествие за сърцето си – това на Прошката.

Скорпионът също е свързан с интимността, финансите, наследството и богатството. Скорпионът цени качеството над количеството. Сега е подходящ момент да се освободите от всичко, от което не се нуждаете – материално, емоционално и ментално.

Често изобразяван като тъмен, тайнствен и опасен архетип, важно е да помним, че Скорпионът смело прегръща хаоса, за да се прероди и да се преобрази в нова форма.

новолуние 

Овладейте силата си и я насочете правилно

Най-голямото предизвикателство за Скорпиона е да се научи правилно да използва силата си, която може да бъде опияняваща и опасна. 

Например, Скорпионът умеее да чете хората със зловеща точност, а  това може да доведе до манипулация и измама, вместо до трансформация и пробуждане. 

Бъдете внимателни дали намеренията ви водят от тъмнината към светлината, или точно обратното.

Нещо умира, за да дойде нещо ново

Голяма част от хората могат да почувстват тъга по време на това новолуние. Сякаш нещо умира. В тази смърт обаче няма нищо тъжно. Напротрив. Това е полезна смърт, която води със себе си новия живот.

Можем сами, образно казано, да „убием“ нещо ненужно в живота си, вместо да продължим да живеем по начин, който измъчва и погубва душата ни. 

Време е да поемем контрол върху живота си, да вземем правилните решения и да се освободим от това, чието време за смърт е дошло.

Време е за медитация и духовна практика

Новолунията често ни карат да се вглъбим в себе си, за да чуем вътрешния си глас и това, което има да ни каже. 

Мнозина се чувстват по-уморени от обикновено, но това отново е знак да забавим времето в себе си и да задълбочим духовната си практика. 

Сега е момент за тишина и интроспекция. Време е да пишете, да медитирате или да се занимавате с духовна практика, която ви отвежда надълбоко в себе си.

Сексуалната ви енергия по време на новолунието в Скорпион може да достигне непознати висоти. Избягвайте да я изразходвате точно на новолунието. 

Вместо това я вложете в личната си практика. Направете медитация и се освободете от ненужното. Започнете процеса на прошката . Освободете се от стари обиди, особено що се отнася до личния и сексуалния ви живот.

Съсредоточете се върху сакралната си чакра (свадхищхана) или чакрата свързана с водата, удоволствието и промяната. Направете няколко асани, които отварят таза с намерение за изцеление и трансформация на тазовата област. 

Предлагам ви няколко асани, които можете да направите по време на това новолуние. Използвайте тази мощна енергия, за да задвижите живота в посоката, за която копнее душата ви!

Буджангасана

 

Утката Конасана (вариант)

 
 

Бада Скандасана


Йога снимки: astrostyle.com

Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Екатерина е психолог, йога преподавател и главен редактор на SHREYA.BG. Тя е автор на редица статии в областта на взаимоотношенията, личностното израстване и здравето в различни онлайн медии като frida.bg, palatka.bg и др. 

Leave a Reply