Елена Петкова Женска енергия

Кармичните връзки: пътешествията, които ни връщат „у дома“

Кармата – това са всички чувства и емоции, които се разпалват в хората, които обичаме или мразим. Кармата е просто начин да опишем ненаучените уроци, произтичащи от нашите собствени действия – причина и резултат, намиране на баланс. Кармичните връзки от друга страна са пътешествията на душата, в които тя учи духовните си уроци.

Кармичните връзки – пътешествието, което ни връща „у дома“

Sergey and Olga

В тази статия искам да идентифицирам състоянията, които се проявяват в т.н. кармични отношения и техните аспекти.Тези дълбоки и силни взаимоотношения могат понякога да завладеят цялата ни същност и сакрален свят, усещайки в себе си чувство на болка, отново и отново.

Твоят партньор в „кармична връзка“ не е твоят духовен партньор, нито твоята душа близнак, няма значение колко силно желаеш това да е така. Дори е трудно да се изрече.

Любовните отношения, които имаме като преживяване през целият ни живот, са винаги кармични в своята същност. Не всички любовни отношения са щастливи сами по себе си. Когато се свързваме с някого, първоначално нямаме представа дали това е добро или лошо за нас. Нещо толкова силно ни привлича към човека, че нямаме власт над емоциите си. В този момент и двамата души са като магнит един за друг. 

Причината за интензитета на тези емоции е кармата или енергията между вас, която трябва да бъде изчистена. След това, всеки може да продължи своята мисия, като съумее да се издигне духовно и да открие пътят към истинското щастие в живота.

Ако това не бъде направено, всеки може да остане в нездравословни взаимоотношения, изпълнен със страх да не бъде напуснат и да остане сам, нещастен, никога  да не допусне да срещне друг човек, изброяването може да продължи дълго…

Преживяването, наречено „кармична връзка“

Eravamo solo due perduti amanti..

Преживяването и опитът от кармичната връзка не би трябвало да трае дълго, въпреки,че понякога продължава с години, сякаш няма изход и новото начало е химера.

Ако не решиш да прегърнеш щастието и да откриеш къде би искал да бъдеш в твоя живот, тогава ще останеш в този тип взаимоотношения или ще продължаваш да ги привличаш.

През цялото време може би желаеш по-добър живот, но да не правиш нищо за своето вътрешно излекуване, за твоята душа, която копнее да се върнеш към себе си, да останеш верен на себе си.

Това объркване може да доведе до депресия и тревога, един цикъл на безпокойство и усещане, че си загубил своя вътрешен център.  Може да се почувстваш като хванат в капан, уплашен и неспособен да продължиш напред. Няма лесен начин по пътя към лично израстване и самоусъвършенстване.

Всичко зависи от теб!
кармичните

Елате на Тантра и Море с нас и научете повече за това как да създаваме здравословни взаимоотношения. За повече информация кликнете върху снимката!

В тези любовни взаимоотношения, може да има израстване на вътрешно ниво, зависи от моментното развитие на всеки, но носят по-скоро голяма доза объркване и нерешителност, както вътрешна така и външна.

Много млади хора преживяват тези връзки в ранна възраст и дори първото си нещастно и нараняващо влюбване. Те може да се превърнат в разрушителни дългосрочни отношения, които по-късно да включват и създаването на деца.

Оковите и връзката правят хората безсилни, до толкова,че дори, когато всички знаци са пред очите ни, избираме да ги пренебрегнем, всеки следващ път.

 „ Може би ще се промени…!“, истината е,че е малко вероятно!

Ако ти не си добре там където си, ако не се чувстваш себе си, с когото си – просто там не е твоето място! Не трябва да се страхуваш!

Ако дълбоко вярваш,че ти няма да имаш по-качествен партньор в твоя живот, тогава винаги ще си привлечен от този тип взаимоотношения, които са разрушаващи, нараняващи и объркани и това е може би, най-малкото. Ти отразяваш, това, което е вътре в теб. Не се страхувай, ОБИЧАЙ СЕ и ОБИЧАЙ , всичко, което заслужаваш ще дойде при теб!

Как да разбереш,че имаш „кармична връзка“ и това не е добре за теб?

Logan_Jared-172

Кармичните взаимоотношения могат да бъдат разпознати в характеристиките, които ще споменем по нататък в статията – както може да разпознаеш себе си, така  може да разпознаеш и партньора си в тях.

 • Много интензивно, напрегнато, страстно привличане – не можеш да спреш да мислиш за партньора
 • Чувство на нервност, когато другият е наблизо – силно желание той да те обича
 • Пристрастяване към секс или използване на заместители като дрога или алкохол
 • Влизане в роля на“ безпомощно момиче“, искащо да бъде в безопасност или „лошо момче“, което да прояви силата си
 • Конфликти и спорове, последвани от болезнени думи, последвани от секс – това е насилие!
 • Отказване от лични нужди и интереси, обезличаване в името на това да се харесаш на другия. Злоупотреба от различно естество
 • Егоизъм по отношения на отговорностите – ти трябва да се погрижиш за всичко
 • Губиш посоката си – това често се случва в отношенията с бивши партньори, които се връщат отново и отново
 • Ревност – не ти е разрешено да излизаш с приятели, но партньорът може да го прави
 • Ярост – изблици на гняв, нанасяне на щети в дома, удари по мебели, врати, др.
 • Изолация – избягване на контакт с приятели, семейство, колеги
 • Крещене – неуважение към чувствата на човека
 • Бързо отслабване или увеличаване на килограми – и двете в резултат на стрес
 • Любезност, когато искат нещо, говори сладко, докато го получи от теб
 • Звънят само за секс и после те пренебрегват, чисто физически, а и душевно
 • Лъже – продължава да лъже, дори когато е хванат в лъжа
 • Изневерява и измама – с теб на някого или на теб
 • Социална агресия – мрази вниманието, което ти получаваш от останалите
 • Обсебване – звъни ти постоянно, души дрехите ти, проверява те в интернет
 • Прекратява отношения, после плаче и прави драма, за да си те върне
 • Депресия – откъсване от реалността, апатия, дълъг сън и липса на желание за живот

Кармичните взаимоотношения могат да бъдат разпознати и в хора, които не желаят да имат връзка с теб, но искат да се забавлявате заедно или просто да сте вариант за добро прекарване, когато на тях им удобно. Понякога това е най-трудната ситуация, защото никога не знаеш какво се случва, на къде вървят отношенията и как да се освободиш.

Тези хора ви показват най-милата си страна и ви карат да вярвате,че са почти перфектни…но само, ако и докато сте им „удобни“.

Общите ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ знаци, че си с някой подобен човек:
 • „Аз не искам връзка.“ – сигнал, бягай сега, докато можеш!
 • „ Вината не е в теб, в мен е.“ – да, вината не е в теб, но времето е твое и го губиш.
 • „ Ще ти звънна, когато мога.“ – в превод „ ще ти се обадя, когато нямам какво да правя или нямам по-добра алтернатива.
 • „ Ти си твърде добър/добра за мен, не си губи времето.“ – това не е комплимент, това е извинение за лошото им отношение към теб.
 • „ Аз не съм готов за любовна връзка“ – друг вид извинение.
 • „ Аз не съм добър.“ – отново извинение.
 • „ Не ми се обаждай, аз ще ти се обадя“ – знак, че този човек има връзка, женен е или просто не желае да общува с теб, освен когато той иска.
 • „ Аз съм твърде зает, за да имам партньор.“ – но не си зает за приятелите си … странно!
 • „ Ти не ме желаеш наистина.“ – вземи предвид този намек, показващ,че ти определено трябва да си тръгнеш.
 • „ Не може ли да бъдем приятели?“ – но само по моите правила …
Но аз наистина го обичам? Не! Просто мислиш, че го обичаш!

Може би искаш да вярваш,че един ден, всички ще видят колко щастлива те прави и колко много те обича…НЕ! Това е нещо, което се установява през първите 3 срещи, а не след години на нараняване и напрежение – или след като си тръгнеш!

Понякога събираш смелост да се откъснеш от такава връзка и в момента в който, този човек се свърже, оставяш всичко и тичаш направо към него, връщаш се назад. Приемаш нови извинения, каквито ти се предлагат в този момент, дори, когато знаеш,че е глупаво. Всички тези и много други са знаците на „Кармичните взаимоотношения“.

Рядко една „кармична връзка“ ще направи някого истински щастлив

DSC00584_bandcolour

През цялото време на тази връзка, ти ЗНАЕШ и усещаш дълбоко в себе си, че това е  твърде трудно и няма да продължи много. Това е основната ти мисъл, която те измъчва през цялото време и накрая надделява.

Ако сте в такава ситуация и не сте сигурни как да се измъкнете от нея или не искате този човек да ви тормози или да ви се обажда отново, тогава трябва да сте сигурни, че сте готови да си тръгнете, и няма път назад.

Понякога се връщаш отново, защото е „по-лесно, отколкото да „спориш“ или „децата им липсват“ или „нямам избор“ и т.н., но след това трябва да започнем целия процес отново – повечето пъти с цял диапазон на  нова болка. Да не поглеждаш назад е това, което трябва да решиш много дълбоко в себе си.

„Кармичните взаимоотношения“ биха станали по-добри, ако и двамата партньори израстват заедно и вървят напред, прегръщат идеята за любовта, която искат в живота си. Израстват емоционално и духовно. Всички  неща, които губят времето ви, ще се променят, защото здраво ще стъпите на основите на любовта и изграждането на щастието си заедно, дори когато не е лесно и за двамата.

Работейки заедно и изграждайки бъдещето си, такова, каквото и на двамата ви харесва. Обикновено, веднъж започнеш ли да развиваш тези области на живота си, ти може да се устремиш повече от всякога, защото ще бъдеш на път за „дома“ на твоята истинска същност. 


elenaАвтор: Елена Петкова