Екатерина Кьосева Медитация

Живот в изобилие: как да привлечем изобилието в живота си?

Искате ли да има изобилие в живота ви? Най-вероятно свързваш изобилието с добре платената работа, успешния бизнес и цифрата в банковата сметка. Това, което често забравяме е, че изобилието е предимно вътрешно усещане

То е в усещането, че вече имаме всичко, от което се нуждаем тук и сегаПрофесията ни, както и самият ни живот, на първо място са поле за нашето личностно израстване. 

Затова кариерният ни път трябва да осигурява възможност да разгърнем целия си потенциал, да се чувстваме реализирани, оценени и приети в своята общност. 

Когато имаме възможност да творим и да разгръщаме творческия си потенциал със сигурност ще почувстваме изобилието, защото сами ще го създаваме навсякъде и по всяко време.

Представяме ви 4 лесни стъпки как да придобиете повече изобилие и удовлетвореност в живота си още сега. 

zen

Изберете да живеете в настоящия момент

Може да се каже, че това е „царският път“ на живота, изпълнен с изобилие. Ако прекалено много се вторачвате в миналото, в грешките, в неуспехите или нещата, които не сте направили достатъчно добре, най-вероятно изпускате възможности за развитие, които се появяват пред вас тук и сега.

От друга страна, ако гледате само напред в бъдещето, правите планове и умувате как да ги осъществите, най-вероятно се чувствате много разтревожени и изпитвате различни страхове. 

Например, какво може да се случи и какво не. Така отново изпускате възможността да се наслаждавате на процеса и на изобилието от възможности, които предлага настоящият момент. 

Да бъдем предимно тук и сега, разбира се, не изключва това да се учим от грешките си и да правим планове за бъдещето. Да присъстваме тук и сега означава да поставяме фокуса върху настоящето, да се наслаждаваме на възможностите и на собственото си пътуване. Такова, каквото е.

Приемете, че нищо не е вечно

Каквото и да се случва в момента в живота ви – независимо дали е хубаво или лоши, със сигурност има кратък срок на годност. Приемете, че нищо в този живот не е вечно. 

Неприятности, свързани с работа, връзка или някой друг аспект от живота, от който не сте съвсем доволни? Това са само времеменни състояния на нещата и те ще отминат. 

Не се вкопчвайте в радостта и не се вкопчвайте в страданието. Това са просто кратки моменти от настоящето и е най-добре да се научим да ги пускаме, за да оставим потока на живота да се случва без съпротива.

Yoga session with Lucy

Позволете на живота си да се разгръща с лекота

Какво означава това? Да позволим на живота да се разгръща с лекота е като да прелистваме страниците плавно, да приемаме промените като естествен и необходим начин за израстване и да не им се съпротивляваме.

Ако има една константна истина в живота, тя е, че всичко се променя. Понякога независимо дали го искаме и сме готови за това. 

Всичко има начало, среда и край. Да приемем промяната означава също така да развием у себе си повече гъвкавост, увереност в себе си и спокоен ум.

Приемете, че животът е пътуване без крайна дестинация

Ако постоянно искате да сте някъде другаде или да се занимавате с  нещо друго, може би не оценявате достатъчно своето пътуване в момента, както и етапа от живота си, през който преминавате сега. 

Само ако смените начина на възприемане на нещата, моментално ще се освободите от напрежението и стреса. А изобилието ще потече свободно през и към вас. Защото вече няма да има какво да прегражда пътя му.


                  екатеринаАвтор: Екатерина Кьосева

Източник: Frida.bg

 

Leave a Reply