Женска енергия

Eдно умиране за една любов е напълно достатъчно…

Има една любов, която прилича на доброволно скачане в пропаст без нужната екипировка… Ах, сигурна съм, че повечето от вас са преживели същото, което и аз. Много пъти. 

И то каква любов?! Сякаш не е достатъчно, че си загубил ума си, а и искаш да го губиш още. Да скочиш от пропастта. Да рискуваш всичко. Знаеш какво следва и въпреки това продължаваш. 

Сякаш те познавам така, както и ти познаваш мен. И двамата сме били в блажените облаци на любовта. И двамата познаваме болката, когато осъзнаем, че този розов пухкав облак е само илюзия.

Всъщност не се реем в пространство от носорози и мечти, а ПАДАМЕ. Скоростно. Брутално заслепени от романтичните си копнежи.

Е, когато осъзнахме, че всъщност падаме пак избрахме да стиснем очи и да си представим, че това не се случва. Но когато ударихме земята, е, болката беше толкова силна, че не бе останало вече нищо за отричане.

Нищо за обичане.

Но и ти, както и аз, отново не искахме до край да повярваме, че любовта е била илюзия. Сякаш имахме отчаяна нужда от нея. Държахме се за нея като удавник, който не иска да пусне спасителната “сламка”.

Сякаш оставим ли я и с нас е свършено и няма да остане нищо, което да ни дава вяра. Затова избрахме да продължим да се връщаме отново и отново на ръба на същата скала.

Да скочим за “ново начало”. Може ли да е по-различно този път?

Не. Отново и отново крехкото ни същество удряше земята, за да се убеди, че тази любов – която прилича на умствено заслепение – не е нито трайна, нито истинска, а на всичко отгоре – боли като за хиляди животи.

Но научихме уроците си вече, нали?

Когато паднеш от една любов, стани, изтупай се от прахта, дезинфекцирай раните си и не се връщай там. 

Затвори вратата след тази любов и не си прави излишни експерименти със сърцето си. Няма да боли по-малко следващия път.

Не че е лошо да се разбиеш в името на любовта, напротив. Просто едно умиране за една любов е достатъчно! 

Дай си време да се излекуваш, да се преродиш, да научиш урока си, и после кой знае – може би ще успееш да му хванеш “цаката” на летенето.  В любовта.

Don’t fall in love, rise again in love!

екатеринаАвтор: Екатерина Кьосева

Източник: frida.bg

Leave a Reply