Екатерина Кьосева Медитация

Кафе-медитация: как да посеем кармични семена за успех?

Вероятно думите „кафе“ и „медитация“ ви се струват не съвсем съвместими, нали? Е, това е една съвременна интерпретация за посяване на семена за успех от Директора на Института на шлифоващия диаманти Геше Майкъл Роуч. Той е първият западен човек от 600 години насам, който получава титлата „геше“ или будистки учител.

Геше използва съвременни сравнения и метафори, за да ни покаже простите закони на кармата и как сами да създадем успех в кариерата и в живота си. Какво се има предвид тук ли? Ами много просто.

Кафе-медитацията всъщност не е нищо друго, а посяване на добри семена и създаване на добра карма. Тази медитация има конкретни стъпки, които ще изброия тук и ще обясния каква идея стои под всяка от тях. 

Можете да прочетете повече в невероятната книга на Геше Майкъм Роуч „Кармата на любовта“. Как тази идея може да ни помогне да имаме повече успех в живота си?

Какво представлява кафе-медитацията?

Философията за засяване на семена, които ще ни помогнат да имаме или постигнем това, което искаме е проста, според Геше Майкъл Роуч.  За целта трябва да следваме 4-те стъпки на кафе-медитацията, които са:

1 стъпка: Кажете какво искате в едно просто изречение

Първо трябва да решите какво искате. Няма значение дали е повишение, нова работа, повече пари, повече време или нова любов. Всички желания са добре дошли. Но има една тънкост. 

За да имате това, което искате трябва да помогнете на някой друг да го постигне за себе си. Така засявате положително кармично семе и създавате вибрация на изобилие, които ще ви донесат неминуем успех.

2 стъпка: Създайте стратегия и поканете някого на кафе

Да, помислете за някой човек, който също като вас отчаяно копнее да получи същото нещо. Помислете как можете да помогнете на този човек. 

Отделете от времето и мислите си, създайте стратегия, намерете някакъв начин, с който вие, да, точно вие, можете да му помогнете. След това го поканете на кафе.

3 стъпка: Направете нещо, за да му помогнете

Само положителното намерение не е достатъчно, трябва действие, за да накарате семената да заработят. Наистина помогнете на този човек. Отделете от времето си. 

Няма значение дали вашата помощ ще се окаже решаваща за вашия приятел или не. Дали неговата мечта ще стане реалност до голяма степен зависи от семената в неговия собствен ум. 

Но вашето искрено действие и желание да помогнете вече задвижва кармичните семенца и ги кани да пораснат.

4 стъпка: Правете кафе-медитацията редовно

След като си наумите на кой човек във вашата ситуация можете да помогнете, намерите начин и поканите вашия приятел на кафе е време да му кажете, че искате да направите нещо, за да може той самият да сбъдне мечтата си. След това действително направете нещо, за да може той да бъде наистина много щастлив.

Най-важното, отделете време всеки ден, за да мечтаете и да помагате на вашия приятел отово и отново по различни начини. Това, според Геше Майкъл Роуч, ще засее мощни кармични семена във вашия ум. Те ще направят така, че това, което искате да дойде с лекота при вас. Без усилие. Без стрес. 

Стиска ли ви да опитате?


Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Екатерина е психолог, йога преподавател и главен редактор на SHREYA.BG. Тя е автор на редица статии в областта на взаимоотношенията, личностното израстване и здравето в различни онлайн медии като frida.bg, palatka.bg и др. 

1 Comment

  1. 7 истини за интуицията, които трябва да знаете

    февруари 21, 2020 at 1:39 pm

    […] духовни учители вярват, че медитацията, концентрацията, йога практиките и молитвата събуждат […]

Leave a Reply