Екатерина Кьосева Женска енергия

10 неща, които уверените алфа жени правят различно

Нека си поговорим за алфа жените. Може би самите вие самите сте една от тях. Може би най-добрата ви приятелка е една от тях или колежката, на която се възхищавате в офиса. 

Факт е, че това е новият тип жена – уверена в себе си, дръзка, смела и независима, добре поддържана, със собствен стил, харизматична и не на последно място – успешна в това, което обича да прави!

Тя не се прави на скромна, нито цени тишината, когато има какво да каже. Тя не понася несправедливостта и потисничеството. 

Тя се бори за своето място в работата, в любовта, в света, и най-хубавото е, че успява да го заеме. Като кралица, извоювала собственото си кралство.

Тя не държи да изглежда като „силна жена“. Можете да я видите на семинар за усъвършенстване или да излиза от кабинета на личния си психотерапевт. Тя се развива всеки ден и държи на качеството по отношение на хората около себе си, а не на количеството.

Тя е модерната алфа жена, която отказва да се подчинява на обществените норми за „добро поведение“. Тя застава зад себе си и държи здраво юздите на живота си, защото знае собствената си посока!

Как да познаем съвременните алфа жени?

Beautiful woman

Те обожават собствената си компания

Алфа жените са толкова интересни сами за себе си, че обожават собствената си компания. Те имат любими хобита или просто обичат да се наслаждават на прекрасното тяло, за което полагат грижи и любов. Ако обичате да прекарвате време в собствената си компания вероятно у вас се заражда жената „алфа“.

Те се учат от грешките си

Алфа жените разбират, че ако не научат един урок той ще се връща отново и отново в живота им. Затова избират да си дадат време, в което да премислят грешките си и да се поучат от тях. 

Често точно алфа жените са тези, които с вирната брадичка се отправят към кабинета на психолога, защото те не искат да живеят с миналото и искат да направят максимума, за да го оставят зад гърба си.

Те не се притесняват да поемат контрола

Дали става дума за първа крачка в любовта или смел ход в работата – алфа жените не се притесняват да поемат нещата в свои ръце. Те са нахъсани и обикновено знаят как да инициират и да доведат нещата докрай.

Women - Beautiful

Те умеят да поставят граници

Алфа жените са самоуверени и знаят много добре къде точно свършва търпението им. Ако някой наближи „опасната“ територия не се свенят директно да поставят другия на мястото му. По този начин пазят себе си и показват на хората точно как да се отнасят с тях.

Те са прями до крайност

Вероятно никога няма да видите жени алфа, които да се опитват да предпазят чувствата ви от прекомерната си директност. Напротив. Те могат да „носят“ чуждата реалност на плещите си и нямат нищо против и другите да носят тяхната собствена. Трябва да се приемаме такива, каквито сме, нали?

Те не се страхуват от отговорността

Отговорността плаши много хора, но не и жените алфа. Те знаят, че е нормално да се греши и когато това се случи на тях самите те поемат отговорността за грешките. Забележете, без да се чувстват виновни!

Те изразяват емоциите си без драма

Жената алфа познава добре емоциите си и знае как да ги изразява, без да избухва или да създава емоционални драми. Тя е цял наръчник по емоционална интелигентност и е готова да се справи с всяка ситуация в живота си, едновременно оставайки вярна на емоционалната си страна, но и на прагматичния си ум.

Women - Beautiful

Те са отворени за любовта

Макар да харесват собствената си компания, жените алфа са отворени за любовта, стига тя да не отнема, а да прибавя стойност към тяхната собствена. Те харесват интересни, успешни, независими и находчиви мъже, които могат да задържат вниманието им. Точно като тях самите!

Те могат да се разделят лесно

Да, разделите не са лесни за никого, но алфа жената е горяла в този огън много пъти и се е научила как да върви по жаравата с голи стъпала и да остава невредима. Като една модерна нестинарка тя знае кога да си тръгне, преди огънят да е изпепелил сърцето й.

Те поставят себе си на първо място

Грижата за себе си, както и собственото развитие са на първо място за всички алфа жени. Те осъзнават, че всичко започва отвътре навън. За да могат да дадат максимума от себе си във връзките си, в работата и извън нея – те трябва да се чувстват като кралици. 

Ще видите алфа жената да се отнася сама със себе си като с такава. Тя се грижи за тялото си, за душата си, за емоциите си, за визията си, за отношенията си и хармонията в живота си. Тя осъзнава важността на баланса в живота и умее да го постига!


Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Екатерина е психолог, йога преподавател и главен редактор на SHREYA.BG. Тя е автор на редица статии в областта на взаимоотношенията, личностното израстване и здравето в различни онлайн медии като frida.bg, palatka.bg и др. 

Източник: frida.bg 

Leave a Reply