ЕЗОТЕРИКА Екатерина Кьосева

10 симптома, че в тялото ви има твърде много негативна енергия

Както позитивната, така и негативната енергия е навсякъде около нас. Тя е в хората, които не са в храмония в себе си. Тя е в сградите, в домовете, в градския транспорт. Навсякъде.

Ако имате повишена чувствителност вероятно я усещате почти като „енергийна плесница“, която ви оставя без дъх. Друг път като „тежест“ или „облак“, който се е увил около вас. А понякога просто не можете да си поемете дъх и искате да избягате.

Всъщност, една от най-добрите стратегии за справяне с негативната енергия е да я разпознаем и да я приемем като нормална част от живота. Тогава ще знаем, че е напълно окей да се „замърсим“ с нея, така както е съвсем нормално да се „почистим“ след това.

Можете да видите 10 практики за изчистване на енергията ТУК. В тази статия ще обърна внимание на това кои са симптомите, които показват, че е време да се „почистите“, но най-вече – да го направите още днес, за да се чувствате в енергиен баланс и да бъдете здрави.

Главоболие

Главоболието често сигнализира, че мислим твърде много и страдаме от хроничен стрес. Нека не забравяме, че мисловният хаос и негативните мисли, които минават през ума ни съдържат негативна енергия.Тя често стои в основата на болката в главата. Вместо всеки път да посягате към аспирина опитайте да подбирате мислите си, както и да усвоите нови стратегии за справяне със стреса като медитация и йога.

Болка в стомаха

Болката в стомаха е още един симптом, който показва, че сме „попили“ много негативна енергия от средата. Много често, когато се сблъскаме с много негативна енергия (човек, място, среща, помещение, предложение) може да усетим, че ни се гади или нещо ни „пробожда“ в стомаха. Това е един лесен начин да разберем, че конкретното нещо не е здравословно и полезно за нас.

Напрегнатост

Много често негативната енергия се проявява в тялото ни като дифузно напрежение, което няма обяснима причина. Умът ви е тревожен. Изпитвате коктейл от негативни емоции, които дори не можете да определите. Чувствате се изтощени. Грижата към себе си е един много добър начин да противодействаме на негативната енергия. Направете си подарък, сгответе си любимото хапване и си отделете време за почивка.

Хронична умора

Когато тялото ви е претоварено с твърде много стрес и негативна енергия често това се проявява в синдрома на хроничната умора (изтощение на надбъбречните жлези). За да се справим е добре да премислим навиците си за отпускане и почивка. Важно е да отделяме време за качествен сън, здравословно хранене, както и за разходки сред природата. Всичко това ще ви помогне да се освободите от хроничната умора и да подобрите начина си на живот.

Неспокоен сън

Ако заспивате трудно, имате кошмари и се събуждате често през нощта това е знак, че имате нужда да почистите енергетиката си от чужда и застойна енергия, която сте „попили“ от средата около вас. Можете да отидете на рейки терапия или да си направите вана с етерични масла и сол. Те действат като енергиен душ и отстраняват старата енергия от тялото, за да можете да се радвате на спокоен и възстановяващ нощен сън.

Не можете да си поемете дъх

Безпричинното затруднение в поемането на въздух буквално ви казва, че въздухът около вас е замърсен с твърде много негативна енергия. Отворете прозорците или излезте на чист въздух, за да „проветрите“ енергийната си система.

Хронична болка

Една от любимите „дрехи“ на негативната енергия е хроничната болка. Тя предизвиква напрежение и спорадични контракции в мускулите, което води до умора и болка в раменете, гърба, ставите. Ако имате болка с неясен произход това е знак, че трябва да почистите енергетиката си и да се погрижите за себе си.

Депресия

Депресивното настроение е знак, че в тялото ви има твърде много негативна енергия. Това може да се дължи на стресиращо събитие в живота ви или на негативна работна атмосфера. Опитайте да се махнете за известно време от ситуациите и хората, които редовно ви зареждат с негативна енергия, за да можете да възстановите енергетиката си.

Чувство за откъснатост

Ако се чувствате откъснати от себе си и тялото си това е червен флаг, който трябва да вземете под внимание. Вашето тяло е вашият дом. Ако не се грижите за него и не го почиствате качествено от старата енергия можете да започнете да се чувствате откъснати от себе си. Не подминавайте този знак.

Объркани сте

Ако разговорите с някого ви карат да се чувствате объркани, тревожни, разстроени или имате физически симптоми (пробождане в стомаха, главоболие и др.) това е знак, че срещу вас стои човек с много негативна енергия. След среща с такъв човек изчистете енергията си, вземете душ и направете медитация, която да заземи ума ви в настоящия момент.


Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Източник: Frida.bg

Leave a Reply