ВЕДИЧЕСКА АСТРОЛОГИЯ

Ретрограден Меркурий във Водолей: какво да очакваме?

Приятели, представяме ви нашата нова рубрика – Ведическа Астрология, която води Дана ЙорданаВ нейната прогноза и при изчислението на планетните позиции тя отчита прецесията или наклона на земната ос. Прогнозите се основават на Сидералния зодиак. 

Планетите са поставени в техните реални, астрономически позиции. Всички прогнози на Дана са основани на Лунния знак или Асцендента. 
В случай, че не знаете кои са те, можете да зададете въпрос на астролога*, като използвате посочените по-долу данни за контакт. Разглеждането на прогнозата, от позицията на Слънчевия знак тук няма да бъде коректно.

Енергията на Планетата по време на този ретрограден Меркурий ще бъде нестабилна в периода между 17.02. 2020 – 10.03.2020 г. Бъдете много внимателни при пътувания. Проверявайте добри всички данни, относно полети, рейсове, пътна информация. Разбира се, особено внимателни трябва да бъдат тези от вас, които имат асцендент или лунен знак в Близнаци или Дева (съобразно Сидералния зодиак).

Прогнозата се разглежда от ЛУННИЯ ЗНАК или АСЦЕНДЕНТА, отчетени по Сидералния зодиак (не по Тропическия! ). В случай, че не ги знаете – изпратете място, дата и час на раждане на астролога. Тя ще ви върне съответната информация в разумен за нея срок. Разглеждането на прогнозата от рождената позиция на Слънцето няма да бъде коректно.
По време на ретроградността изслежда така (илюзорно) сякаш планетата се движи обратно на обичайната посока – връща се назад. Периодът не е подходящ за поставяне на ново начало, за стартиране на нови проекти.

По-добре ше бъде ако се заемете с подреждане на стари неща, завършване на стари висящи и отлагани дела. Може да се случва така, че да забравяте нещо, да губите предмети, да пропуснете среща, да бъдете разсеяни. Има опасност от блокиране на компютри, техника, софтуер.

Как този период ще се отрази на всеки знак?

ОВЕН
Трудности при комуникация с проятели и познати. Може дори да липсва такава. Възможно е разочарование от хора, които са от вашия социален кръг, вкл. роднини. Във всеки случай, трябва да говорите с тях, за да изясните недоразуменията. Тенденция за забавяния или недоразумения, свързани с плащания, приходи. От друга страна, може да получите тези, които досега са били забавяни.

ТЕЛЕЦ
Опитайте се да се изразявате максимално ясно при общуване с вашите началници. Има опасност от недоразумение, неразбиране с тях. Може да закъснява някаква информация, която обменяте с тях. Проверявайте по два пъти дали сте изпратили точният мейл, свързан с работата там, където трябва. Може да има проблеми с комуникацията, транспорт, свързан с бизнеса ви. Може да преразгледате отношения, свързани с вашата кариера. Периодът не е подходящ за започване на нова работа.

БЛИЗНАЦИ
Особено внимание, в случай, че ви се налага да предприемете дълго пътуване. Внимателно огледайте всички документи и вещи, които ще са ви необходими там. Проверете 2-3 пъти информацията, свързана с пътуването. Ще има нужда да изясните отношенията си с вашия баща или някои от вашите учители, преподаватели. Опитайте се да предотвратите ситуация, свързана с неразбиране между вас. Но може да липсва възможност за комуникация с тези хора. Ще преразгледате отношението си към висшето си образование.

РАК
Период, в който ще се случват неочаквани неща. Ще преживете различни внезапни промени, изненади. Може да получите неочаквани приходи. Опасност от внезапен срив в комуникациите. Бъдете много внимателни при шофиране и не се разсейвате от средствата за комуникации – телефони, интерент, навигации. Може да имате особено преживяване – да отключите или реализирате някаква психична способност (напр. ясновидство). Опиайте се да изясните проблеми от миналото, които са тежест за вас.

ЛЪВ
Бъдете внимателни по отношение на своите финанси. Може внезапно да научите някаква информация, свързана с вашите активи. Може да похарчитите пари заради партньора си или да откриете, че той е направил някакъв разход, за който вие не сте знаели. Това може да бъде и бизнес патрньор. Периодът е по-добър относно планиране управлението на финансовите средства, отколкото реализация на важни решения, свързани с тях.

Що се отнася до вашите връзки, то има тенденция да се осъществи контакт с хора от вашето минало. Бъдете внимателни и се опитайте максимално ясно да разберете, за какво става дума в сегашното общуване. Във всеки случай, изглежда, че ще се случи някаква промяна в общуването с тях и изясняване, даже оздравяване на отношенията. Четете няколко пъти договорите, които трябва да подпишете. Може да внесете корекция във вече подписан преди договор.

ДЕВА
Необходмост да обърнете достатъчно внимание на здравето си. Трябва да се погрижите за него и да огледате добре хранителните си навици. Храносмилането и имунитетът ще са слабите ви места през този период. Има тенденция за конфликти на работното място. Затова бъдете внимателни в общуването си с колегите. Опитайте се максимално ясно да поставяте изискванията си и задачите пред подчинените, защото изглежда така, сякаш няма да могат да ви разбират.

ВЕЗНИ 
Някои от вас ще открият, че творчеството и креативността са трудни неща за тях през този период. Други ще успеят да реализират творчески идеи, които до сега не са успявали. Ще разберат, че въобръжението им, творческото им вдъхновение са се върнали отново. Бъдете бдителни по отношение на неразбиране от страна на децата. Може да научите някаква информация, която те са крили от вас досега. Не очакавайте много силни емоции от областта на романтиката.

СКОРПИОН
Може да се налага да се справяте с разлини блокажи на техниката у дома. Може някои от уредте да излизат от строя. Тези от вас, които работят от дома трябва да бъдат изключително внимателни по отношение на комуникациите, свързани с работата, бизнеса. Обърнете достатъчно внимание на майка си и нейните нужди. Може да има някакво недоразумение с нея или забавяне в комуникацията с хората у дома.

СТРЕЛЕЦ
Ще се налага да пътувате на кратки разстояния, но ще има моменти, в които няма да постигате желания резултат. Опиатайте се да останете устойчиви и да приемете това като част от вашата карма. Във всеки слуяй бъдете много внимателни по време на пътуванията си, особено ако шофирате вие. 

Бъдете внимателни и по време на комуникацията с другите. Ще има доста забавяния, неразбирания. Може да се реализира недоразумение, свързано с вашите братя, сестри, а така също и с много близък приятел. За да предотварите евентулани проблеми в работата – бъдете много внимателни в общуването си и там.

КОЗИ РОГ
Отнасяйте се с повишено внимание към финансовите си средства, спестяванията си. Периодът носи опасност от изитчане на тези активи. Затова внимавайте много по-отношение на това, за какво харчите пари. Може да има недоразумения относно плащания. 

Общуването с членовете на семейството, също може да води до неразбиране. Бъдете внимателни относно това, какво казвате на близките си, за да избегнете евентуален конфликт. Но е възможно да имате трудност при изразявнае – да не успявате да намирате точните думи.

ВОДОЛЕЙ
Предстои промяна на вашия мироглед. Ще мислите по нов начин. Ще видите по различен начин заобикалящата ви среда. Усещането за света ще се промени. Може да промените нещо във външния си вид – прическа, облекло. На вас също, ще ви се налага да влагате повече усилия в общуването с другите. Може да ви липсва увереност и да се замисляте сериозно върху въпроси, свързани с това кой сте вие, какво правите, какво сте постигнали. Обърнете внимание и на здравето си.

РИБИ
Тенденция за повече разходи, дори загуби. Включително на енергия, усилия. Може да мислите, че водите ненужни дистанционни разговори. Ще трябва да се справите с различни обуслявания, които сте придобили в миналото. Ще се налага да общувате с хора от там. Стари емоции ще излязат на повърхността и трябва да вземете решние какво да правите с тях в бъдеще. Обърнете внимание на нещата, които сънувате в този период.


дана

Автор: Дана Веда Йордана

За контакти и въпроси последвайте Дана във Facebook:  Danna Veda Yordana 

Leave a Reply