ЕЗОТЕРИКА Екатерина Кьосева

Най-добрите естествени камъни за баланс на сърдечната чакра

Кристалите са чиста и изключително фина енергия от природата. Всеки един кристал или камък вибрира и излъчва специфична енергия, която резонира и влияе на нашето енергийно тяло. Всеки кристал притежава уникални изцеляващи способности като това да хармонизира нашите чакри.

Кристалите могат да ни помогнат да привлечем към себе си емоционално, духовно и материално благополучие. Можем да използваме кристали и естествени камъни, за да засилим енергията в по-слабите ни енергийни центрове или да балансираме енергията в свръхактивните.

Също така, можем да ги използваме, за да привлечем любовта в живота си и хармонията във връзките си. Любовта е невероятно мощна енергия, която разгръща своите нежни криле върху живота ни и го изпълва със смисъл.

Някои естествени камъни притежават специфична вибрация, която привлича любовта и може да ни помогне да се излекуваме от емоционални травми, но най-вече – да изпълним живота си с любов, приемане и топлина. Точно тук ще ви представим най-добрите сред тях за баланс на сърдечния център „анахата“ и изпълване на вътрешното ни пространство с чиста безусловна любов.

Розов турмалин

Розовият турмалин символизира женската енергия и има способността да ни накара да се чувстваме спокойни и в безопасност. Този прекрасен камък премахва стреса от сърцата ни, както и опасението, че не сме обичани от света.

Когато турмалинът е с розова окраска се смята, че има способността да облекчава душевната болка и да ни освобождава от дълбоко заровени емоционални преживявания. Препоръчва се, когато искаме да се освободим от стара любовна мъка и страх от изоставяне. За отваряне на сърдечната чакра е добре да се комбинира с розов кварц.

Розов кварц

Розовият кварц е познат като камъка на безусловната любов. Той притежава способността да успокоява и омекотява сърдечната ни енергия. Розовият кварц ни помага да отворим сърцата си и да започнем да обичаме себе си на първо място.

Безусловно. Този нежен, оцветен в бледо розово кристал може да бъде използван, за да възстанови доверието и хармонията във връзките ни и да замени напрежението с усещане за лекота и спокойствие.

Зелен авантюрин

Смята се, че зеленият авантюрин привлича благополучието и любовта, създава положителна нагласа и балансира мъжката и женската енергия в нас. Той успокоява напрежението и тревогата в партньорките взаимоотношения, намалява страховете и ревността.

Носете зелен авантюрин заедно с розов кварц, за да засилите емпатията си към другите, както и за да отстраните неразбирателствата с тях. Зеленият авантюрин помага за изчистването на менталното, етерното и емоционално тяло, за успокояване на ума и настройване на честотите на любовта и приемането. 

Диопаз

Този прекрасен, оцветен в дълбоко зелено, кристал е мощен лечител. Той ни помага да присъстваме в настоящия момент, вместо да се тревожим за миналото или бъдещето.

Диопазът ни помага да задържим положителната енергия в живота си, да бъдем позитивни, както и да пуснем нуждата да контролираме събитията и хората около себе си. Диопазът е много добър избор ако имаме нужда от емоционално лечение и справяне с емоции като болка, тъга и разочарование.

Малахит

Този зелен камък балансира сърдечния ни център и го отваря за безусловната любов, като ни връща хармонията и баланса. Когато сме в баланс ние спираме да проявяваме критицизъм и да опитваме да контролираме хората и нещата около нас.

Малахитът ни помага да бъдем по-разбиращи както към собствените си емоции и нужди, така и към тези на хората около нас. Този камък също така ни помага да се отърсим от старото и ненужното, да се освободим от стари и задържани емоции и да възвърнем усещането си за покой и чиста любов.

Лунен камък

Смята се, е лунният камък е директно свързан с луната и нейната енергия. Носете го на нарастваща луна, за да изпълните утвържденията си за привличане на любов със силна лунна енергия и да се сбъднат. В много древни култури с лунен камък са се правели любовни магии и заклинания за любов.

Лунният камък също така отстранява емоционални блокажи между партньорите и отстранява конфликтите между тях. Освен това, лунният камък и помага да установим връзка с Богинята и женската си енергия. 

Как да използваме естествените камъни?

Естествените камъни не притежават магическата способност да материализират нашия съвършен любовен Друг в живота ни като с магическа пръчица. Те деликатно раздвиждат енергията и ни помагат да настроим собствената си вибрация на честотата на любовта.

Едва когато уравновесим себе си и емоциите си сме готови да започнем да даваме и да получаваме любов. Можете да носите тези кристали във формата на бижу, да поставите кристал близо до леглото си или да носите навсякъде със себе си малко камъче, което да вибрира на честотите на вашето сърце!