ЕЗОТЕРИКА Екатерина Кьосева

Ангелски послания: как да разпознаем малките знаци по пътя

Вярвате ли, че всичко в този свят е любов? Ако е така значи вярвате и в необяснимото, мистерията, интуицията, а не е ли любовта най-необяснимото нещо на света? Може да звучи леко налудничаво цялата тази работа с ангелските послания, но помислете за миг.

Как бихте се чувствали ако знаете, че някой ви подкрепя ден и нощ, независимо какво се случва в живота ви? Как щяхте да се чувствате ако разпознавате малките знаци, които вашия ангел пазител ви изпраща, за да ви напомни, че сте защитени, че сте на прав път и най-вече – че всичко в този свят е чиста любов?

Това е една тема, в която вярвах малко повече като дете и малко по-малко като възрастен. Поне до скоро, защото отново започнах да виждам тези малки съвпадения. Еднакви цифри, например 11:11 на екрана на телефона ми, едни и същи числа, например 11-ка тролей, който минава случайно пред очите ми или просто нещата се случват с лекота.

Едно е сигурно, няма случайни неща. И ако тези малки знаци са дело на моя доброжелателен ангел пазител, който ми казва, че съм на прав път – защо не? Магията съществува за всеки, който е готов да отвори очите си за нея!

Ангелски послания, синхроничност, интуиция

Много от нас са били лишени от нужната подкрепа през детските години, която да изгради вътрешната ни стабилност. Почти всички, с малки изключения, сме обичани условно. Или на принципа – ако направиш това, ще те подкрепя, ще получиш това и ще те обичам.

И какво се случва? Израстваме без усещане за психична опора, без вътрешна стабилност и доверие в света. И още – усещаме, че ако не се борим и доказваме за любовта и близостта, няма да ги заслужим. Ако се чувствам точно по този начин и някой ми каже, че съществуват ангели, които постоянно ни пращат послания и ни обичат безусловно; които ни подкрепят и защитават, ще кажа само – „защо не?”.

Ангелските послания могат се тълкуват и като външна проява на собствената ни интуиция и несъзнавани процеси. Т.н. синхроничност, за която говори известният психоаналитик Юнг. Или с други думи казано – когато вътрешната психична реалност намери външно отражение, с което да ни напомни да обърнем погледа „навътре“.

Тези послания или знаци за синхроничност могат да са различни. Обикновено когато говорим за ангелски послания става дума за нещо позитивно, светло и любящо. Например, да виждаме пеперуди многократно, да видим дъга или други малки и наситени с позитивно чувство мънички неща.

Как да разпознаем ангелските знаци?

Ангелски послания или просто съвпадения, няма никакво значение. Важно е как интерпретираме ситуациите в живота си. Можем да подминем тези малки пера по пътя или да ги приемем като любящи лъчи светлина, насочена към нас. Тези малки послания може би ни показват прекрасни частици от нас самите и ни обгръщат в любяща светлина. За да се отпуснем, да дишаме с отворени гърди, да се доверим и да се почувстваме подкрепени.

„Ангелски“ символи

Ако случайно видите „ангелски“ орнамент, статуя, бижу или произведение на изкуството – ангелите ви напомнят, че са с вас и ви пазят. Забелязвайте повтарящите се знаци, защото нищо не е случайно, а ни напътства, докосвайки интуитивната ни мъдрост. Ако често виждате ангелски предмети, това е сигурен знак, че вашия ангел пазител е наоколо и бди над вас. Ако намерите ангелско крило или орнамент, не го отминавайте. Приберете го в себе си, защото се вярва, че носи позитивна ангелска енергия, която ще ви вдъхне надежда в труден момент.

„Ангелски“ песни, филми, истории

Ангелските послания са иновативни и могат да стигнат до нас чрез песен, в която се съдържа думата „ангел“, филм и дори статия като тази! Тук посланието отива малко по-далеч, но е символично закътано в поука, която сами трябва да направим за себе си. Ако чуете песен, в която се споменава ангел, заслушайте се в текста. Вероятно в него се съдържа послание, от което имате нужда точно в този етап от живота си.

Случайни съвпадения

Ако виждате една и съща цифра навсякъде или ви изненадват най-различни случайни съвпадения, това също може да е знак от вашия ангел пазител. Бъдете бдителни за ангелските знаци, които по символичен начин опитват да ни дадат подкрепа, светлина и позитивна енергия.

Перата по пътя

Перата са един от сигурните знаци, че вашия ангел пазител е наоколо. Перата са един от универсалните ангелски символи, с които те ни казват, че всичко ще бъде наред. Ако намерите пред краката си перо бъдете сигурни, че това, с което сте се захванали ще мине прекрасно, защото ангелите ви подкрепят.

Независимо дали вярвате или не, може би няма да отречете, че да се вглеждаме в малките неща, които ни носят светлина и усещане за спокойствие е нещо прекрасно. Етикетът няма кой знае какво значение. Ангелски послания, интуиция или нещо друго, едно е сигурно – любовта лекува. Нека я търсим и виждаме, защото тя е навсякъде около нас и чака да бъде открита!

Споделете статията ако смятате, че е полезна! Оставете ни и вашето мнение и обратна връзка като коментар под статията, със сигурност ще е полезно за всички нас! ♥Автор: Екатерина Кьосеваекатерина

Екатерина е психолог, йога преподавател и главен редактор на SHREYA.BG. Тя е автор на редица статии в областта на взаимоотношенията, личностното израстване и здравето в различни онлайн медии като frida.bg, palatka.bg и др.